Kövess minket

Hiphop

Eminem elárulta, melyik mai rappereket hallgatja

És hogy miért most lépett fel az Oscar-gálán.

Megosztva

Forrás:

Eminem tegnap hajnalban mindenki meglepetésére fellépett a 2020-as Oscar-díjátadón, és előadta a 8 Mérföld betétdalát, a „Lose Yourself„-et. A rapper nem sokkal később a Variety filmes oldalnak nyilatkozva elmesélte, hogy miként jött az ötlet, hogy 18 évvel a dal megjelenése után jelenjen meg a rendezvényen.

Mint elmondta, titokban próbáltak a Dolby Theaterben, és ha esetleg kikerült volna a pletyka, hogy fel fog lépni a rendezényen, akkor az Akadémia arra is lehetőséget adott neki, hogy visszamondja a fellépését. Szerencsére sikerült titokban tartani a performanszt, de miért most lépett fel, miért nem akkor, mikor 17 évvel ezelőtt nyert egy Oscar-díjat a Legjobb Filmzene kategóriában? Eminem állítja, akkoriban meg sem fordult a fejében, hogy a „Lose Yourself” elviheti az Oscar-díjat, egyrészről ezért nem tervezett fellépni, másrészről pedig azért, mert mindössze pár héttel az Oscar előtt tartották a Grammy-gálát, ahol a The Roots-szal együtt adta elő a számot, így nem tartotta jó ötletnek ismét lenyomni. „Ja és még azért, mert a fiatalabbik énem úgy gondolta, hogy egy ilyen típusú show nem értene meg engem” – tette hozzé. Az a pletyka viszont nem igaz, hogy azért nem adta elő a dalt, mert az Akadémia cenzúrázni akarta. 

De Em nem csak, hogy nem lépett fel, de a ceremóniára sem ment el, végül Luis Resto zeneszerző vette át helyette a díjat, akivel együtt készítették el a nyertes dalt. Eminem állítja, otthon volt a kislányával, és még csak nem is nézte a díjátadót. Most viszont épp megjelent az új lemeze, szóval úgy gondolta, itt az idő. 

[twitter]https://twitter.com/Eminem/status/1226696371329171457[/twitter]
A rapper elég ritkán ad interjúkat, így a Variety azt is bekérdezte, hogy kiket hallgat monstanában az újabb előadók közül. 

„Hát, ott van Young M.A., aki az új lemezemre is felkerült, ő egyértelműen ott van azok között az új előadók között, akik iszonyat izgalmas dolgokat csinálnak. Ha kirak egy zenét, én rögtön meghallgatom. Aztán ott van még a New York-i rap trió, a Griselda, akik nemrég szerződtek hozzánk, és YBN Cordae is nagyon király.

Tehát most már tudjuk, Em YBN Cordae-t pörget szabadidejében.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés