Kövess minket

Hiphop

Eminem feltette a kérdést: mi lenne, ha meleg lennék?

De történt ennél valami sokkal kínosabb is.

Megosztva

Forrás:

Eminem és az LBTGQ+ közösség kapcsolata enyhén szólva is hullámzó. Shady a 2000-es évek elején imádott buzizni a számaiban, ott volt az egyik kedvenc szitokszói közt (lásd: Criminal, Drug Ballad, stb.) és habár akkoriban a hiphop általánosságban is elég melegellenes hangnemet ütött meg (legalábbis, ami a férfi-férfi szerelmet illeti), Eminemre ezzel kapcsolatban különösen sok figyelem irányult, hisz tehetségének (és fehérségének) köszönhetően az egyik legnagyobb rap sztár lett, relatíve rövid időn belül.

[vembed youtube=”y7P7IDJe0i0″ ]Eminem többször is cáfolta interjúkban, hogy bármi baja lenne a melegekkel, állítása szerint ő a „buzi” szót szimplán inzultusként használja, nem pedig a meleg közösséget akarja vele bántani. A régi rap csatákat hozta fel ilyenkor példaként, ahol rengetegen dobálóztak a szóval. Abba most ne menjünk bele, hogy már maga a szó inzultusként való használata is bántó a meleg közösségeknek, de lényeg, hogy 2001-ben együtt lépett fel Elton John-nal a Grammy-gálán, és mindenki felsóhajthatott, hogy oké, Eminem mégsem akarja felnyársalni a melegeket, szimplán nagyon szereti mondogatni „buzi” szót (ha már az n-betűs szót nem mondhatja ki), engedjük el. Elton John-nal amúgy azóta is nagyon jóban vannak, a brit énekes pedig rendre bevédi Eminemet, ha homofób botrányba keveredik, mint például 2018-ban, mikor a „Kamikaze” lemez egyik dalában lebuzizta Tyler, The Creatort, amiért az kritizálni merte a zenéjét. Ezért Eminem később bocsánatot kért, talán már ő is érzi, hogy ez manapság inkább ciki.

[vembed youtube=”_M8Uwui5yU8″ ]Na, de miért is beszélünk most erről? Mivel a napokban kikerült a netre egy eddig kiadatlan Joyner Lucas dal, melyen Eminem is szerepel egy verze erejéig. A dal címe: „What If I Was Gay” azaz „Mi lenne, ha meleg lennék”. A trekk elvileg Joyner „ADHD” című debütáló nagylemezére kerül majd fel, Eminem pedig így hálálja meg, hogy Joyner besegített a tavalyi „Lucky You” című dalába. A „What If I Was Gay”-ben Joyner egy bujkáló meleg karaktert játszik, Eminem pedig a homofób barátját, aki a verze végére rájön, hogy igazából ő maga is meleg. 2002-ben lehet nagyot ütött volna a trekk, de manapság, mikor nyíltan transzexuális popsztárok turnéznak Amerika-szerte, miközben az év legnagyobb slágerét egy meleg rapper írta, és Frank Ocean saját queer bulisorozatot indít el, na ebben a légkörben ez a dal minimum felesleges. Itt egy szerzői jogok miatt felgyorsított verzió, szöveggel.

[vembed youtube=”Jd60QPHhlqo” ]De kikerült ennél valami sokkal kínosabb is a detroiti rapperről, méghozzá egy másik kiadatlan dal, mely eredetileg a Relapse lemezhez készülhetett. A név nélküli trekkből egy apró részletet posztolt valaki Reddit-re, de hamar törlésre került, és Eminem kiadója azóta is tesz róla, hogy ne nagyon kerüljön fel sehova, amit nem csodálunk, hisz Em konkrétan arról rappel benne, hogy Chris Brown helyében ő is megverte volna Rihannát.

Persze, hogy Chris Brown pártját fogom, én is leütnék egy ribancot. (Of course I side with Chris Brown, I’d beat a bitch down too.)” – rappelte Eminem a verzén, mely végül átdolgozott formában egy B.o.B. dalra került fel. Eminem és Rihanna amúgy nem sokkal később közös dalon szerepeltek, ez volt a „Love The Way You Lie”.

[vembed youtube=”uelHwf8o7_U” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés