Kövess minket

Hiphop

Eminem feminista sorokat rappel, Kanye West pedig Taylor Swift bocsánatáért esedezik, hála egy mesterséges intelligenciának

Diss track a patriarchátus ellen.

Megosztva

Létezik egy 30 Hertz nevezetű, 19 ezer feliratkozóval rendelkező YouTube csatorna, mely általában mesterséges intelligencia segítségével generált dalokat és humoros videókat posztol változó rendszerességgel. Az internet figyelme azonban csak a hetekben terelődött az oldalra, azután, hogy feltöltésre került Eminem My Name Is című klasszikusának új verziója.

[vembed youtube=”QhBWRh-h71g” ][vembed youtube=”lMunOszEQHE” ]

Egy verzió, mely megmutatja, hogyan is hangozna a track, ha 2021-ben, azaz napjainkban írták volna meg. A rémisztően valóságosnak ható MI-átdolgozás kétség kívül aktuális lett, már ami a referenciákat illeti: említésre kerül benne Drake, Donald Trump, Billie Eilish és Rick Ross is. 

Ezután sikerült rátenniük még egy lapáttal: megérkezett a már amúgy is beszédes című A Diss Against the Patriarchy, mely nem meglepő módon egy diss track a patriarchátus, avagy a férfiak uralma ellen két olyan rappertől, akik nem éppen a női emancipációt sürgető számaik után lettek híresek. A dal hozza is a szintet – indításképp azt hallhatjuk, ahogy a mesterséges intelligencia kreálta Eminem porrá oltja Rick Rubin poducert, amiért az nem tiszteli eléggé a nőket, majd további feminista sorok következnek a nem valódi deatroiti mc-től, aki azt követően, hogy elmantrázta azt, hogy “Fuck Rick Rubin”, és a hunokat is megemlíti (!), fel is konferálja közreműködőtársát, Kanye Westet, aki Emet idézve: “Most Taylor Swiftről fog beszélni.”

Így is lesz, Ye belép, megszólítja régi ellenségét Swiftet, majd rögvest egy bocsánatkérést intéz felé, elnézést kérve azért, hogy anno kikapta a kezéből a mikrofont (a 2009-es MTV VMA-s incidensről van szó, ugyebár). West ezután hangsúlyozza, hogy mennyire tiszteli az énekesnőt, akit később egy hercegnőként jellemez. Zárásképp és kilépő gyanánt ő is elmondja, hogy bassza meg Rick Rubin, majd visszatér az ál-Marshall, aki Harvey Weinsteinhez hasonlítja a Yeezus oroszlánrészéért felelős legendás producert, majd jól meg is vádolja anti-feminizmussal. 

A hibátlan és realisztikus alkotás alább hallgatható, a dalszöveget a Calamity AI generálta.

[vembed youtube=”LmCo9qTc3gc” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés