Kövess minket

Bulvár

Eminem legnépszerűbb dalát lenyúlta az új-zélandi kormány, a rapper beperelte őket

Szerzői jogainak megsértése miatt beperelte az Új-Zélandon kormányzó, konzervatív Nemzeti Pártot Eminem. A tárgyalás hétfőn kezdődött – írja a 24.hu.

Megosztva

Eminem kiadójának, az Eight Miles Style jogászai szerint a párt a 2014-es kampányában tudatosan lekoppintotta a rapper 2002-es Lose yourself című dalát, holott erre semmilyen engedélyük nem volt.

[vembed youtube=”xFYQQPAOz7Y” ]

A Nemzeti Párt korábban azt a nyilatkozatot tette, hogy a jogokat Ausztráliából  vették meg, így nem gondolják, hogy bárkinek a jogait megsértették volna. Az egyik képviselőjük korábban azt nyilatkozta, hogy Eminem csak kampányt akarja meglovagolni, hogy ingyen reklámot szerezzen magának.

Most a párt azt mondja: amíg az ügy le nem zárul, addig nem nyilatkoznak.

Eminem kiadójának ügyvédje, Garry Williams szerint a Nemzeti Párt egy „merész és korszerű” dalt akart, amellyel megbízható párt benyomástá tudják kelteni. A fókuszcsoportnak az előzetes kutatásoknál jobban tetszett az Eminem-féle dal, mint a sablonos kampánydallamok. Williams a párt belső levelezéseiből is idézett, miszerint a dalt maguk a párt képviselői is „eminemesnek” nevezik. Valaki azt a kérdést vetette fel, ha mindenki azt gondolja, hogy ez egy Eminem dal, akkor a rapper nem fogja szó nélkül hagyni ezt.

A jogász állítja: a párt teljesen nyilvánvalóan tudta, hogy jogvédett zenét használ fel.

Soha nem hagytuk volna jóvá, hogy a dalt politikai célokra használják fel! – mondta Williams. A rapper kiadója azt akarja elérni, hogy a bíróság mondja ki, a Nemzeti Párt megsértette a szerzői jogokat, emellett kártérítést is követelnek, de azt nem közölték, hogy mennyit.

A bíróság várhatóan egy héten belül dönt arról, hogy megsértette-e a Nemzeti Párt Eminem szerzői jogait.

[vembed youtube=”jCQaf3kLuQk” ]

Nyitókép: Youtube

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés