Kövess minket

Hiphop

Eminem megmagyarázta, miért szólt be Snoop Doggnak az új lemezén

Megosztva

Eminem és Snoop Dogg nem épp azok a rapperek, akikről feltételeznénk, hogy egymásnak feszülnek, pedig az elmúlt hónapokban elindult egy kis lágy adok-kapok, amit a maga oldaláról meg is magyarázott egy új interjúban a detroiti rapper.

Az egész azzal indult, hogy Snoop a The Breakfast Club vendégeként nyáron arról beszélt, hogy számára Eminem nincs ott a top 10 valaha élt legjobb rapper között, és azt is megemlítette, hogy Dr. Dre nélkül sehol sem lenne Em. „Eminem volt a nagy fehér reménység. A fehér rappereknek nulla respektjük volt akkoriban a hiphopon belül. Ne kerteljünk, tényleg zéró. Dre sikeresen felépítette Eminemet egy olyan pozícióba, ahol az emberek ma azt mondják róla, hogy benne van a top 10 rapperek listájába. Én ugyan nem értek ezzel egyet, de a hiphop közösség szerint ő simán ott van a top 10 legjobb szövegírók között. Ez csak azért történhetett meg, mert Dr. Dre segített kihozni Eminemből a legjobbat” – mondta Snoop az interjúban.

Eminem szokásához híven egészen egy új lemez megjelenéséig várt a reagálásra, ami csak decemberben futott be, így ennyi idő elteltével sokakat váratlanul értek a „Zeus” című dalon lévő Snoop diss sorok. Szövégében kiemeli, hogy már hozzászokott, hogy belekötnek, de ahhoz nem, hogy a saját közegéből érkezik támadás, majd kijelenti, hogy Snoop egy Isten volt számára, pedig valójában csak fordítva olvasta a szót, és ő egy kutya (God – Dog).

A detroiti MC most a Shade 45 rádióban részletezte a Music To Be Murdered By – Side B dalait, köztük a „Zeus” sorait is. A Snoop diss-t így magyarázta:

„Minden rendben volt, amit mondott az interjúban, egy bizonyos pontig. Az, hogy Dre hozta ki belőlem a legjobbat, maximálisan igaz, miért lenne ezzel a kijelentéssel bármi bajom? Hol lennék Dre nélkül? Sehol. Azok a rapperek, akiket a top kategóriába sorolt, KRS One, Big Daddy Kane, Kool G Rap, szintén érthetőek. Úgy érzem, inkább a hangnem, ami váratlanul ért, furcsálltam, hogy honnan jön ez neki? Pont az interjú előtt találkoztunk, szóval ez mi a szar? Teljesen meglepett. De még a hangnemen is túl tudtam volna tenni magam, de az utolsó mondata, miszerint „ha zenéről van szó, az enyém nélkül simán tud élni”, na ez már tiszteletlen kategória volt.”

Snoop Dogg egyelőre nem reagált a a „Zeus” soraira.

1 Comment

1 Comments

  1. Pingback: Meglepetés kollab dalra állt össze Eminem és Snoop Dogg – Off Media

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés