Kövess minket

Hiphop

Eminem: Nekem sem tökéletes a karrierem, csináltam már rossz albumokat

A rapper kritikusan áll magához, új albumát pedig kizárólag a rajongóinak szánta.

Megosztva

Forrás:

Hosszabb interjút adott Eminem a Vulture-nek, melyben beszél új albumáról, a mások által támasztott elvárásokról, és persze Donald Trumpról is. Az előző héten megjelent Revival felemás fogadtatásban részesült, egyrészről sok hiphop fan örül, hogy ismét egy előadó szövegeiről van szó, és nem csak a flowjáról, vagy ütős alapjáról, kiemelve olyan dalok komolyságát, mint a „Castle” és az „Arose„, de közben rengeteg kritika érte a lemez hangzását, beleértve a pop vendégelőadók számát és az alapok milyenségét. Eminemet viszont nem igazán érdeklik sem a kritikusok, sem pedig a régi énjét követelő fanyalgók. Mint elmondta, ő mindig is erősen kötődött a rajongóihoz. „Nekik készítettem” -mondta. Mindenki más szerinte bekaphatja, beleértve a kritikusokat, vagy igazából bárkit, aki szerint ő már nem olyan jó, mint régen volt. Számára az a fontos, hogy mindig fejlődjön zeneileg. Állítja, ő saját maga legnagyobb kritikusa. „Egyértelmű, hogy nem tökéletes a karrierem. Jelentettem meg rossz albumokat.” 

Na de melyikek ezek a rossz albumok? Úgy érzi az Encore egy közepes lemez volt, míg a Relapse lehetett volna jobb, de azért abból is megpróbálta kihozni a legtöbbet.

„Az Encore felével elégedett vagyok. A függőségem (erről bővebben itt) legsúlyosabb időszakában vettük fel. Emlékszem kikerült a netre 4 dal, és rohantam Los Angelesbe, hogy Dre-vel gyorsan befejezhessük a lemezt. Egyedül ültem egy szobában és 25-30 perc alatt írtam meg egy-egy dalt, mivel kész kellett vele lennünk, a végeredmény pedig elég bugyuta lett. Így készültek olyan dalok, mint a  “Rain Man” és a “Big Weenie”. Elég furák. Ha az a négy dal anno nem kerül ki a netre, az Encore most egy teljesen más album lenne.” 

A Relapse-ot ezzel ellentétben egyfajta bukdácsolós visszatérésnek tartja.

„A Relapse egy vicces album számomra, mivel vissza akartam térni a rappeléshez, miután leszoktam. 50-60 számot rögzítettünk ahhoz az albumhoz, és minden egyes új nótával egyre erősebbek lettek rajta az akcentusok, amiket használtam. Próbáltam minél jobban csűrni-csavarni a szavakat, hogy kijöjjenek a rímek, amik a fejembe voltak. Szóval ja, nem tudom mennyire érdemes többször meghallgatni azt a lemezt.”

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés