Kövess minket

Bulvár

Emma Watson feminista könyvklubot indított

Emma Watson úgy látszik, nem tud elszakadni Hermione szerepétől, legalábbis ami az olvasást illeti, és mi nagyon örülünk ennek!

Megosztva


A színésznő a Twitteren jelentette be, hogy feminista könyvklubot indít:

Hi Team, I want to start a feminist book club but so far have only brainstormed ‘Feminist Book Club’ and ‘Emma Watson Book Club’.”

Azóta már el is indult a klub Our Shared Shelf néven. Az online közösséghez bárki csatlakozhat, a terv az, hogy minden hónapban egy könyvet olvasnak el a résztvevők, majd a hónap utolsó hetében megbeszélik a fórumon. Emma azt is megígérte, hogy amikor lehetséges, megpróbálja majd az írót is bevonni a beszélgetésbe. Az biztos, hogy nagyon izgalmasan hangzik, és már fent is van az első olvasmány, a My life on the road Gloria Steinemtől. Az írónő a femnista mozgalom egyik vezére és hangadója volt a hatvanas években. Könyvében arról ír, miközben a világot járta és különböző emberekkel ismerkedett meg, hogyan bontakozott ki benne és a világban az a változás, ami a feminizmushoz vezetett. Sajnos az olvasmány nem elérhető magyarul, csak tavaly jelent meg, de a vállalkozó kedvűek angolul beszerezhetik innen. Kíváncsian várjuk Emma feminista olvasmánylistájának többi darabját is!

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés