Kövess minket

Film

Emmy-díjra jelölték az Eufória magyar operatőrét, Rév Marcellt

Megosztva

A tévécsatornák közül az HBO és az HBO Max gyűjtötte a legtöbb, 130 jelölést kedden az amerikai televíziós akadémia Emmy-díjaira; az Eufória című sorozat három kategóriában esélyes. Rév Marcell magyar operatőrt a széria Tönkretehetlek (Trouble Don’t Last Always) című epizódjáért jelölték a díjra.    

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy színes és változatos tartalmainkat a szakma is elismeri „- közölte Pinczés-Pressing Ádám, az HBO Magyarország sajtófőnöke szerdán az MTI-vel annak kapcsán, hogy magyar idő szerint kedden este Rév Marcellt Emmy-díjra jelölték az Eufória című amerikai HBO-sorozat operatőreként. „A 130 jelölés az HBO és az HBO MAX számára megerősíti, hogy jó úton haladunk” – fogalmazott Pinczés-Pressing. „Különösen büszkék vagyunk arra, hogy egy HBO-sorozat hozta meg Rév Marcell számára az első – és várhatóan nem utolsó – Emmy-jelölést” – közölte az HBO Magyarország.

A magyar filmest a sorozat Tönkretehetlek (Trouble Don’t Last Always) című epizódjáért jelölték a díjra, amelyet 2020 decemberében sugároztak. Az Eufóriát ezenkívül két másik kategóriában – smink és jelmez – is jelölték a díjra. Rév Marcell kategóriájának többi jelöltje a Bridgerton, a Lovecraft Country, a Perry Mason, a Korona, a Mandalorian és Az Esernyő Akadémia egy-egy epizódja. Az operatőrrel interjút is készítettünk 2019-ben, ezt itt olvashatjátok. Az Eufória eddig 9 jelöléssel és három Emmy-díjjal büszkélkedhet: 2020-ban megkapta a legjobb kortárs smink, a legjobb eredeti zene és dalszöveg, valamint a legjobb női főszereplő, dráma sorozatban kategóriák szobrait.

Az amerikai televíziós akadémia Emmy-díjaira A korona és a Mandalorian kapta a legtöbb, 24-24 jelölést kedden. A tévécsatornák közül az HBO és az HBO Max gyűjtötte a legtöbb, 130 jelölést, a Netflix 129 jelöléssel szorult a második helyre.

Az Emmy-díjakat szeptember 10-én adják át, a műsort a CBS televízió közvetíti élőben egy színházból. A rendezvényen korlátozott számú közönség és a jelöltek vehetnek majd részt. Tavaly a pandémia miatt virtuális díjátadó gálát tartott a televíziós akadémia.

(via MTI)

1 Comment

1 Comments

  1. Pingback: Ismét Emmy-díjra jelölték Rév Marcellt, az Eufória magyar operatőrét – Off Media

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés