Kövess minket

Hiphop

„Én teremtettem békét a nyugati-keleti parti rap háborúban” – állítja Fat Joe

Megosztva

A ’90-es évek amerikai hiphop világát részben meghatározó keleti és nyugati parti véres vetélkedés talán a szcéna egyik legtöbbet dokumentált és legizgalmasabb érája. Van viszont egy olyan részlet, mely eddig nem volt köztudott, igaz a valóságalapját sem könnyű bizonyítani. A történet főszereplője a Terror Squad kiadó alapítója, a New York-i rapper, Fat Joe, aki most egy új interjúban azt állítja, ő hozta el anno a békét a két oldal között.

Ez sokaknak nem fog tetszeni, valami olyasmiről fogok beszélni, amit korábban még sosem meséltem el az elmúlt 20 évben. Tudod ki hozta el a békét a nyugati és keleti part között? Fat Joe. Mindig azt mondják, hogy hazug vagyok, de most nem fogok neveket említeni” – kezdett bele a sztorijába a rapper a Big U vezette Checc’n-In Podcast-ban.

Joe elmondása szerint 2Pac és Biggie halála után extra magasan voltak a feszültségek a két part között, ezért több prominens rapper leült egy chicagói otthonban, hogy közös nevezőt találjanak. Ezen a találkozón volt ott Fat Joe is, de Ice Cube is tiszteletét tette a meetingen. A dolgok rövid idő alatt kezdtek felhevülni, pláne mivel a keleti partot csak ő és Doug E. Fresh képviselték. Kaliforniai gengszter rapper, Mack 10 viszont közelebb hozta a feleket, mikor felajánlotta, hogy dolgozzanak együtt Fat Joe-val.

Mack 10 Ice Cube embere volt. Viszont bírtuk egymást, ott ki is mondtuk, hogy csipázzuk a másikat, ő pedig bedobta, hogy mi lenne, ha együtt dolgoznánk, és ezzel pozitív üzenetet küldhetnénk a két partnak, hogy lehetséges a közös munka. Ezután készítettük a Thicker Than Water című filmet együtt” – emlékezett vissza Fat Joe, aki szerint ez volt az a pillanat, ami segített elhozni a bizonyos, sokak által várt békét a két oldal közt.

(HipHopDX)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés