Kövess minket

Tech

Énekeltesd meg a Google mesterséges intelligenciáját

De néha azt is kitalálja, hogy mit próbálsz lerajzolni.

Megosztva

A Google szeretné közelebb hozni az embereket a saját fejlesztésű mesterséges intelligenciájához (AI), pláne miután a Microsoft egyik hasonló próbálkozása csúfosan bebukott és azt se nagyon sikerül elérni, hogy az ember a Sirit vagy Google Now-t használja mondjuk egy mozi lefoglalásához. 

Az AI Experiments apró kis játékokból áll, mely mind a mesterséges intelligencia hasznosságát akarja bemutatni könnyen befogadható formában. Az első kettő egyértelműen a legmókásabb.

AGiorgio Cam”-ben a webkameránk vagy telefonunk segítségével tárgyakat fotózhatunk le, amit az AI hellyel-közzel fel is ismer és beilleszt egy vicceskedő elektronikus dalba, melynek a zenéjét a diszkólegenda, Giorgio Moroder készítette. A rendszer még a saját pontosságának százalékos arányát is kiírja, a dezodoromat például felismerte tárgyként, de azt hitte, hogy ital, tehát még bőven messze vagyunk attól, hogy tudatukra ébredjenek ezek a rendszerek és vissza kelljen küldenünk egy T-800-ast az időben.

A másik játék, amivel órákat el lehet tölteni, miközben a főnök épp nem nézi a monitorunkat, az a „Quick, Draw!”. A segítségével barátok nélkül (máris nagyon hasznos!) játszhatunk rajzolós activity-t. Húsz másodpercünk van a megadott kifejezést lerajzolni, eközben pedig az AI folyamatosan találgat. Sajnos a dohányzóasztalt nem tudjuk ráborítani, ha hülyeségeket mond, mint tennénk igazi barátainkra, cserébe legalább nem szlopálják fel a drága borainkat, igen rólad beszélek Péter, te low key alkesz!! 

A játékokat ide kattintva lehet kipróbálni.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés