Kövess minket

Pop

Érdekes karrierek: Selah Sue

A szimpatikus életművésznő, Selah Sue Belgiumból származik. Először pubertáskorban kezdett el zenélni, mikor a tinihisztik idején rosszul érezte magát. Ekkor szerette meg magát a zenét is. Selah nagyon szereti szülőföldjét, bár szerinte Hollandiához képest, Belgium nem annyira érdekes. Legszívesebben azokra az időkre emlékszik vissza, amikor éjszakánként kilógott utcazenészeket hallgatni. Selah mindig nagyon sok támogatást kapott családjától, akivel a kapcsolatot a mai napig rendszeresen ápolja. Egyik interjújában elsütötte azt a kedves kis történetet, mikor otthon azzal viccelődött, hogy ő szemétszedő szeretne lenni, mert őt az teszi boldoggá, és ezt az örömöt családja meg is adta neki. Édesapja ott van minden koncertjén, a pódiumhoz közel végigcsápolja az egész show-t, majd pedig megosztja lányával, hogy a rajongók mennyire élvezték a műsort.

Megosztva

 

Selah SueFotó: Getty / Europress

Az énekesnőt legjobban Norah Jones és Lauryn Hill inspirálta. A soul énekesnő remekül kombinálja az éneket és a rappet, melyről első sikeres száma, a Raggamuffin is tanúskodik. Az említett slágert a YouTube-on cirka 18 millión töltötték be.

[vembed youtube=”-IunmW3wI5Q” ]

Selah a zene terén igencsak kísérletező fajta, különböző műfajokból és stílusokból szeret ihletet meríteni. Gyakran vesz kölcsön zenei elemeket, melyeket gitárján próbálgat. Zenét szerezni számára azt jelenti, hogy megmutathat valamit abból, amit lát, és dalaival valami új dolgot alkothat. 17 évesen, Ben Howardhoz hasonlóan, ő is részt vett az Open Mic eseményén, melyet a híres énekes Milow (Ayo Technology) szervezett. A zenésznek annyira megtetszett Selah, hogy felkérte, legyen az előzenekara. Lényegében ez a momentum alapozta meg Selah karrierjét is. 2008-ban kiadta első EP-lemezét, a Black Part Love-ot, mely hat számot tartalmazott, mint például a reggae Fyah Fyah, Raggamuffin, Mommy, vagy a Break dalokat.

Két évvel később jött az Raggamuffin EP öt dallal, mely között volt a Crazy Vibes, On The Run és a lassúbb The More Than I. Debütáló albuma 2011-ben jelent meg, 13 számával pedig nemzetközi elismerést vívott ki magának. Populárisabbá a This World vagy az I Truly Loved Ya váltak.

[vembed youtube=”QSnuRF1TzXM” ]

[vembed youtube=”mJtM7SRo6l8″ ]

Selah egy energikus személy, aki ezt az oldalát nem fél megmutatni a világnak. Egyformán szereti az intim hangulatú koncerteket és a teltházas nagy show-kat is. Érdekesség, hogy dalaiban nem énekel szomorú témákról vagy szerelmi csalódásról. Ez lehet, azért van, mert mindkét exbarátja végül a legjobb barátja lett.

Az énekesnő belga akcentusa, a dalok megfogalmazása és a hangszíne adja a felejthetetlen mixek harmóniáját. Bár a legtöbben azt tanácsolták neki, hogy énekeljen anyanyelvén, de ő inkább az angolt választotta, mert szerinte jobban hangzik. Érdekessége, hogy angolul a Jóbarátok és a Simpson család sorozatoknak köszönhetően tanult meg. A szerény énekesnő egy hatalmas áldásnak és ajándéknak tartja azt, hogy lehetősége van a zeneiparban dolgozni. Élete egyik legjelentősebb eseménye az volt, mikor a legendás Prince-szel találkozhatott és, aki néhány tanáccsal is ellátta. Sue rendkívül hálás minden visszajelzésért és konstruktív kritikáért. Ez vonatkozik a más zenészekkel adódó közös munkára is, sőt az énekesnő nagy tisztelője a kevésbé híres, ám tehetséges előadóművészeknek. Selah igyekszik zenéjét jóra is használni, 2010-ben Haiti károsultjainak elénekelte az Ain’t No Sunshine számot, melynek bevételét a rászorulóknak adományozta.

[vembed youtube=”oiqRFvUOUH0″ ]

Selah Sue egyenabban az évben kiadta második stúdióalbumát, a Reason-t, melyen 13 fantasztikus szám kapott helyet. A vezető dal az Alone volt, mely nagyon sok hallgatót vonzott. Mostani alkotásai inkább elektronikusabb vonalat követik és a pop felé hajlanak. Az albumon váltakoznak a lassabb, érzelmesebb dalok a gyorsabb és ritmusosabb szerzeményekkel. Sőt még egy remek duett is megtalálható rajta a rapperrel, Childish Gambinóval.

[vembed youtube=”DE6950P2vXU” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés