Kövess minket

Stílus

Érdemes kihasználni az utolsó napokat

A plus size méretűeknek éppúgy, mint bárki másnak hatalmas lehetőség a ruhatáruk veszedelmes mértékű bővítésére a tél végi leértékelés.

Megosztva

Forrás:

Nincs olyan hölgy, akinek ne lenne ‘túl kevés’ csizmája, cipője, harisnyája vagy szoknyája. Az egyes ruha típusokon belül pedig annyi különböző fazon létezik – hosszú szoknya, csőszoknya, oldalt felvágott szoknya, átlapolós szoknya stb.- ahány csokoládét tud Gombóc Artúr felsorolni. És a neki tetszőeket minden nő szeretné egyszer beszerezni.

A tél végi akciók azért különlegesek, mert rengeteg olyan ruhadarabot találunk, amelyet gond nélkül ‘átmenekíthetünk’ tavaszi-nyári ruhatárunkba. Nemcsak a leghidegebb évszakra jellemző termékeket kaphatjuk meg kedvezményesen – bár az is szerencsés, ha jövőre nem kell kabátról, csizmáról gondoskodnunk.

A hideg hónapok ruhatárjához, melyet most olcsóbban kínálnak, a felsőruházat darabjain kívül például blúz, felső, fehérnemű is tartozik, ezek közül is válogathatunk most. Az irodai, munkahelyi ruházatunkhoz például remek pólókat, ruhákat találhatunk, méghozzá jóval kevesebbért, mintha egy hónap múlva vennénk meg csaknem ugyanazt.

A bugyi, melltartó pedig augusztusban ugyanaz rajtunk, mint decemberben. Érdemes most ‘betárazni’ ezekből a darabokból, amíg lehet.

Kimondottan előnyös, hogy a teltebbek a nagyobb méretűeknek tervezett ruhák közül válogathatnak, mivel ezek az ő igényeiket figyelembe véve lettek megkonstruálva. Ha a 40-es, 42-es méreten felülieket célzó márka kínálatát megnézzük, a hagyományos divatházakénál jóval szélesebb választékot találunk, és érezhető a darabokon a tervezők szándéka, hogy a plus size-ot képviselő hölgyek is izgalmasan, vonzóan, sokszínűen öltözhessenek.

Ma már az egykori zsákruhák, tunikák, öv nélküli, rejtő színű, mintázatú ruhák helyett sokkal szabadabban öltözködhetnek a teltek. A legjobb hatás elérése érdekében karcsúsító trükkökkel élő, különleges optikai hatású darabokat találunk a kínálatban.

Egy tanács zárásként: ha szezon végén vásárolunk, ne olyan ruhákat válasszunk, amelyek vélhetően ‘túl trendiek’ ahhoz, hogy hordhassuk őket később is. 

Általánosságban is érdemes a ruhatárunkban inkább a hozzánk, és nem az aktuális divathoz kötődő ‘örök darabok’ számát növelni, és emellett a jól bevált, franciás női trükköket bevetni megjelenésünkben.

Akár akciósan, akár teljes áron veszünk olyan holmit, ami látványosan az adott szezonhoz kötődik, felkészülhetünk arra, hogy a szekrényünk alján fog szomorkodni a jövőben. Ha egy darab túl extrém, túl merész, nehezen magyarázható és igazából a divatossága miatt hordja mindenki – példa erre a közelmúltból a fehér csipke csizma, a földig érő szűk csipkeruha, a szőrmellény – , nem biztos, hogy érdemes beruházni.

Vegyünk inkább a kérészéletű divattermékek helyett egy jó minőségű, márkás farmert, amely remekül formálja a fenekünket, vagy – szezon végén – egy magasszárú, magassarkú bőr csizmát.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés