Kövess minket

Film

Eredetileg Eminem szerepelt volna az Oscar-díjas „A harcos” című filmben

Megosztva

A producerek elsőként Eminemet kérték fel a 2010-es, életrajzi dráma, „A harcos” főszerepére – árulta el a film egyik producere, Todd Leiberman a Hollywood Gold podcastben.

A David O. Russell által rendezett filmben Christian Bale, Amy Adams, Melissa Leo és Mark Wahlberg voltak a főbb szerepekben, és utóbbi karakterének megformálására kérték fel eredetileg Eminemet. A film igaz történeten alapul, főhőse a hihetetlen visszatérést produkáló, és váratlanul bokszhőssé váló „Irish” Micky Ward, és féltestvére, Dicky Eklund. Akiknek előbb ellenfelekké kellett válniuk ahhoz, hogy végül igazi testvérekként tudják megszerezni a győzelmet, és meg tudják erősíteni a családi kötelékeket. Az Oscar-díjkiosztón nagyra értékelték az alkotást, több jelölést is kapott, köztük a legjobb film, a legjobb rendező, a legjobb eredeti forgatókönyv, és a legjobb vágás kategóriákban, eközben a legjobb női és férfi mellékszereplőknek járó díjakat be is zsebelte.

Lieberman így nyilatkozott: „Az első személy, akiről úgy gondoltuk, hogy szerepelnie kell a filmben, Eminem volt. Eminem lett volna Micky Ward. Ez volt az a pillanat, amikor a 8 mérföld után érdekelte a filmkészítés, és egy bokszfilmet akart csinálni. Egy ideig üldöztük ezzel, és úgy tűnt, hogy összejöhet” – mesélte a producer.

2009-ben Wahlberg, aki amúgy producer is volt a filmen, kicsit másként emlékezett a sztorira. Ő akkor egy interjúban azt mondta, hogy Eminemet nem az ő szerepére, hanem egy mellékszerepre, például Christian Bale karakterének szerepére akarták.

Amúgy nem ez az első alkalom, hogy Eminem visszautasított egy filmszerepet, tavaly derült például ki, hogy a rapper majdnem szerepelt egy Grand Theft Auto filmben a 2000-es évek elején, de nagyon hamar nemet mondott.

(HipHopDX)