Kövess minket

Stílus

Eredj Kolumbusz nyomába!

Keresed álmaid úti célját? Napfény, pálmafák, skarlát íbiszek és malacparadicsom – mindez a Bahamákon!

Megosztva


A legenda szerint Kolumbusz Kristóf a szigetcsoport egyik szigetén, San Salvadoron lépett először Amerika földjére, 1492-ben. Ha ő nincs, akkor talán sosem ismerjük meg az országot, melynek nevét a „banántalan sziget” indián kifejezésből eredeztetik.

A sziget– amely valaha karibi kalózok menedékhelyéül szolgált – mostanra igazi nyaralóparadicsommá nőtte ki magát. A szigetcsoport fővárosába, Nassauba – mely New Providence szigetén található – a világ minden tájáról érkeznek nyaralni vágyók. A megközelítése nem egyszerű, különösen Budapestről nem, azonban a káprázatos tengerpart még a hosszú repülőút miatt is kárpótol. 

https://hu.pinterest.com/pin/213217363586762068/ 

[pinterest]213217363586762068/?from_navigate=true[/pinterest]

A Bahamák flóra- és faunavilága nemcsak sokszínű, hanem igazán ámulatba is ejtő. Belefuthatunk esőerdőkbe, kókuszpálmákba, sőt a térség legpompásabb fáiba – a karibi mahagónikba. A madarak közül kiemelkedik a bahamai papagáj, a mocsarakban pedig skarlát íbiszek bújnak meg.

A búvárkodás szerelmesei igazi gyöngyszemekben gyönyörködhetnek. A térség szép számmal bővelkedik többek között murénákban, papagájhalakban, tüskéshalakban, íjhalakban és rákokban. Grand Bahama szigetére látogatva nemcsak a vízi világ csodálható meg, hanem a Lucaya nemzeti parkban sétálva több barlang is felfedezhető.

[pinterest]435371488952923070/?from_navigate=true[/pinterest]

[pinterest]36169603233888730/?from_navigate=true[/pinterest]

A nagy kirándulások közepette érdemes egy kis pihenőt beiktatni a parton, mely ideális napozáshoz. A cukiságok kedvelői nem hagyhatják ki a Bahamák malacparadicsomát sem. A tengerben úszkáló röfiknek pedig illik kedveskedni egy kis eledellel. A bahamai életérzést legjobban a zenén és a táncon keresztül ismerhetjük meg. A karibi hagyomány szerint soca zenét játszanak, mely a soul és a calypso elegyéből áll össze. 

[pinterest]452682200028295743/?from_navigate=true[/pinterest]
Vétek elhagyni a Bahamákat a helyi fogások megízlelése nélkül. Vacsorára sült kagylót, töltött homárt szolgálnak fel, míg a desszert lényegében édes kenyér, melyet Johnny cake-nek neveznek. Még mielőtt hazaindulnál, vess egy pillantást a naplementére, arra a látványra, ami minden bizonnyal Kolumbusz Kristófot is elkápráztatta.
Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.