Kövess minket

Hiphop

Eric B. és Rakim szerint visszafejlődik a rap zene

De a hip-hop nem

Megosztva

Forrás:

Eric B. és Rakim a legújabb OG rapperek, akiknek nem tetszik az az irány, amerre halad a hip-hop. Oh elnézést, hip-hopot mondtam volna? Azzal igazából nincs is semmi baj, a rappel van baj a két old school veterán szerint, de lehet azzal se, mert azóta már törölték a digitális gondolataikat, csak ez itt az internet, itt nem tűnik el semmi.

A legendás rapper-DJ duó közös Twitter oldalukon fejtették ki, hogy a mai rap zene már közel sem olyan előremutató, mint régen volt. Mint írták: „A rap zene visszafejlődésének lehetünk szemtanúi. A költészet és a kifinomultság halála. Az üzenet hiánya. A képtelenség, hogy olyan szavak és verzék szülessenek, amik változást hoznak. És a legrosszabb, hogy nem is érzik, mennyire ártanak ennek a művészeti célnak, és ez tragikus.”

Kemény szavak ezek, és mindenképp van mögötte igazság, de az is hozzátartozik, hogy a zenének már közel sincs akkora társadalomformáló szerepe, mint anno volt. Ugyanez lezajlott a rock zenével is, ami sokáig sokakat aggodalommal töltött el a hatalom emberei közt, legyen szó az államról, vagy egyházról. Manapság viszont egy politikus, és egy egyházi vezető se rezel be attól, hogy mit üvölt egy metál énekes a mikrofonba, mivel az internet és az ott szerveződő emberek sokkal direktebb hatást tudnak kiváltani társadalmunkra, mint bármilyen dal.

Eric B. és Rakim amúgy azzal folytatták a gondolatmenetet, hogy direkt nem hip-hopot, hanem rap zenét írtak. „Nézzétek meg közelebbről a tweetjeinket, azt írtuk rap zene, nem azt, hogy hip-hop. Ha nem tudod mi a különbség, akkor te sem tudsz változást hozni.”

(XXL)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés