Kövess minket

Tech

Erről kapták az Instagram filterek a nevüket

Slumber, Ludwig, Creama… ugye, milyen furcsa neve van némelyik Instagram-filternek? Kiderült, miről nevezték el őket!

Megosztva

Kevin Systrom és Mike Krieger, az Instagram alapítói meglepően hétköznapi dolgokról nevezték el a filtereket, de mindegyiknek külön története van!

Clarendon: Ez a filter egy gazdag San Francisco-i környékről, a Clarendon Heightsről kapta a nevét, amely a jó kilátásáról nevezetes.

Crema: Ez a filter világossá teszi a képeket, mintha egy vékony krémréteget kennénk rájuk, erről nevezték el.

Hefe: Bármilyen meglepő, ez egy német sör nevéből jött: a Hefeweizent Bajorországban készítik, és a búzasör szűretlen formáját jelenti. Ha elvesszük a weizent, marad a hefe, mint a filter neve, ami meleg, a sör színéhez hasonlóan sárgás árnyalatot tesz a képekre.

Hefeweizen (jobbra) – forrás: Wikipedia

Juno: Krieger berni pásztor kutyájának a neve.

Kelvin: Ezt talán kitalálhattunk: a hőmérsékletet, termodinamikát tanulmányozó brit tudósról, Lord Kelvinről nevezték el (akit meg a glasgowi Kelvin folyóról neveztek el).

Ludwig: Ezt a minimális módosításokat alkalmazó filtert Ludwig Mies van der Rohe német építészről nevezték el, akinek az volt a szavajárása, hogy a kevesebb több.

Perpetua: Név egy helyet jelöl, a Cape Perpetua az USA északnyugati partszakaszán található hegyfok, és pont olyan borongós, zöldes-kékes árnyalatú, mint a filter.

Reyes: Egy kaliforniai félszigeten, a Point Reyesnél dolgoztál ki ezt a meleg árnyalatot adó filtert.

Slumber: Krieger egyik asszisztense a szunyókáló kisfián tesztelte a filtert, innen jött a Slumber, azaz “szendergés” elnevezés.

X-Pro II: Ezt a filtert azért találták ki, hogy javítson a kezdetben gyenge minőségű mobilfotókon, és a név egy olyan előhívási technika rövidített formája, amikor a fotót egy másik filmhez való kémiai anyagban dolgozzák ki.

Valencia: Systrom San Franciscoban, a Valencia Streeten dolgozott ezen a filteren egy kávézóban.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés