Kövess minket

Stílus

És neked mennyi baglyod van?

Minden bizonnyal hallottál már a következő szavakról: pulykázás és cápázás, de vajon ismerősen cseng a repülőmókusozás is?

Megosztva

animal sexFotó: getty / Istock

Cikksorozatunk első részében olyan szexuális kifejezéseket magyaráztunk meg, amelyek idegen hatásra kerültek bele a mai magyar szlengbe. Mindemellett felettébb izgalmasak azok a szavak, amelyek állatnévi eredetűek.

A pulykázás – mint szexpóz – megnevezés a szárnyas háziállat áll-lebenyének imitálása alapján kapta a nevét, mely során a pulykaformát a herék a partner orrára való helyezés következtében megjelenő kettéválasztott rész mutatja. Ettől viccesebb a cápázás, mely nemcsak az orális szex egyik megfelelője, hanem a partner arcának hímvesszővel való csapkodását is jelenti.

Ide sorolható még a repülőmókusozás, mely keletkezésének módja feltehetőleg képzettársítással történt. A kifejezést az online szlengszótár azzal magyarázza, hogy az állat alakja és a herék partner arcán való szétfeszítése között alaki hasonlóság fedezhető fel. Ezzel szemben a bagoly a szexszel csak részben köthető össze. A mai magyar szlengben cinikusan használják azokra, akik „rárepülnek” a másik vállára, és kigúnyolják, amiért az elmúlt egy hónapban senkivel sem kamatyolt.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés