Kövess minket

Campus

Eszméletlenül nagyot szólt a Wellhello a Campuson

A tinilányok sikolya egész Debrecent felrázta.

Megosztva

Kamaszok, családos gyerekek, hatalmas tömeg – ennyiből egyértelmű volt, hogy hamarosan kezdődik a Wellhello koncertje. De ne szaladjunk ennyire előre…
Ahogyan arról írtunk szerdán, kora délután szinte közvetlenül nyitás után elég pangás volt a debreceni Campus Fesztiválon, majd szépen lassan elkezdett szivárogni a tömeg. Érződött azért a nulladik nap (és az is, hogy még nagyon a hét közepénél tartunk), hiszen még kora este sem volt az a klasszikus tömegnyomor. Igaz, annyian azért épp voltak, hogy nem ajánlanánk senkinek sem a Pokémon Gózást, jobb elkerülni a csúnya ütközéseket.
Sajnos még nem volt szerdán 100 százalékos állapotban a fesztivál, voltak üresen kongó részek, még ki nem nyitott helyek, és ezt a fesztiválozók is megérezték, volt aki kifejezetten bosszankodott emiatt.
A Campus egyébként hozza azt, amit megszoktunk tőle: hangulatos, bájos, családias, és egy nap legalább két olyan ismerőssel össze lehet futni, akivel hosszú évek óta nem is láttuk egymást. Azért pedig részünkről továbbra is rajongunk, hogy nem kell a homokban, koszban, porban térdig járni (na nem mintha például ne lett volna meg ennek is a hangulata, emlékezzünk csak vissza azokra a régi Hegyaljás fesztiválokra, amikor derékig sáros volt mindenki), de így azért jóval tisztábban lehet a buli végén haza vagy a sátorba érkezni.
A látogatók összetétele egyébként nagyon változatos, a pelenkás babakocsisoktól elkezdve az idősebbekig minden korosztály képviselteti magát, a miniruhás cicababáktól kezdve pedig a lepukkant rockerekig is sokféle réteg jelen van. Sőt, egyszer még egy tarajos punkot is láttunk, meg is lepődtünk, hogy itt azért a zenei felhozatal ebben a stílusban nem a legerősebb, de minél több formát látni, annál jobb.
A gyerekek nappal egészen jól el tudnak rohangálni, van egy „plázs”, ott homokoznak, az Új Nemzedék sátránál pedig színes szalagok között lehet futkorászni. Ez egyébként egy szabadulós játék lett volna, de szerdán sajnos nem tudták beüzemelni, így egyszerűen csak színes szalagok között mászkálhat az ember. A kicsik tényleg élvezték, egyébként nem volt rossz, jó illatuk volt a szalaguknak, és hogyha az ember ide atomrészegen téved be, akkor szabadulós szobának is tökéletesen megteszi a helyszín.
Nulladik nap ellenére azért nem futott annyira takaréklángon a buli, Pétery Bori és a Love Band például elég nagyot szólt, sokan is voltak rájuk kíváncsiak. Péterfy Borit meg egyszerűen nem lehet nem imádni, az a nő igazi jelenség a színpadon, őrült, fantasztikus showt csinált most is, mint mindig, a hangosítás remek volt, panaszunk nem lehetett rá.
De érződött, hogy ez nem az igazi még, ennél jön nagyobb durranás is. Nos, igen, azt kell mondjuk, hogy a szerda estét egyértelműen a Wellhello nyerte meg. Nagyjából 30-40 perccel a koncert kezdése előtt már masszív tömeg hömpölygött a színpad környékére, és ha nem tudtuk volna, hogy mi is készülődik, a tinilányok seregét és a családosok megjelenését látva kétségünk sem lehetett, hogy itt Fluor Tomi és Diaz készülődnek valamire. Na jó, voltak azért tinifiúk is, de férfiakat tényleg nem igazán lehetett egyedül látni, ők jellemzően a barátnőjüket vagy a gyereküket kísérték a koncertre. Igazi rajongótábor várta a Wellhellót Debrecenben, már hangolás alatt is tomboltak az emberek, aztán amikor volt némi csend, természetesen a Campuson is elhangzott a foci-Eb slágere, hogy az éjjel soha nem érhet véget. Volt némi Ria-Ria-Hungáriázás is, de két-három éneklés után már alig bírt magával a tömeg, annyira vágyott már egy jó kis Wellhello bulira.
Ahogyan várható volt, a fiúkat őrjöngő sikoltás fogadta (nem csodálnánk egyébként, ha néhány költöző madár úgy gondolná ezután, hogy többet vissza nem tér a Nagyerdőbe). A Gyere és táncolj és a Hello lányok kezdésnek úgy tűnik, ütött, mindenki megőrült értük. Persze a buli elején még elhangzottak olyan klisék, amiket valószínűleg mindenhol elmondanak, hogy mennyire klassz itt lenni a Campus Fesztiválon, és hogy nekik Debrecen igazi szívcsücsök. Egy pillanatra ezt mi is elhittük, küldtünk is nekik ezért a mondatért egy képzeletbeli pacsit.
Mivel azért 14 évesnél már kicsit idősebbek vagyunk, így a Wellhello nyújtotta élményt muszáj volt gyorsan levezetnünk, nem is lehetett volna tökéletesebben összeszervezni Fluor Tomiékat egy jó Belga koncerttel. Ha valaki volt Belgán, akkor tudja, hogy milyenek a srácok, aki meg még nem, annak sajnos írásban nem lehet átadni. Egyáltalán nem normálisak, itt már azért instant vigyor ült ki a fejekre, volt stage diving is (ami azért elég menő), de volt, aki egy fél korsó sört odahajított a színpadra (ez már kicsit sem volt menő, egyrészt bunkóság, másrészt meg komolyan, a sört, elpazarolni?). Fantasztikus koncert volt, mindenki jó kedvűen táncikált, énekelt. A helyszín az meg kifejezetten remek választás lett, hiszen itt helyben angol wc van – hatalmas sorokkal. A lányok nem szemérmesek, rendre átjárákálnak a fiú wc-be, de van az az időpont és alkoholmennyiség, ahol erre már senki sem szemérmes.
Apropó, mosdó: a toi toi-okoat egyelőre nem próbáltuk, az viszont kellemetlen, hogy a nulladik napon már este 6 körül masszívan szaglik a mobilvécé környéke. Amit főleg ott lehet nehezményezni, ahol egészen közel van a kajás hely is. Tisztaságra egyébként egyelőre nem lehet panasz, többen és gyakran bejárják a területet, összeszedve a fesztiválozók által otthagyott szemetet.
Spórolós tipp. Idén változott a környezetvédelmi stratégia a visszaváltható poharak tekintetében. Már nincsenek azok a „klasszikus”, strapabíró poharak, amiket el lehetne mosni (és eddig nagyjából 200 Ft-os betétdíjjal adták őket). Helyettük a jól ismert, hagyományos műanyag poharakat adják, ezekre vetették ki az „odú-adót”, ami plusz 20 forintot jelent. Az egyik kedvenc pultoslányunk azt tanácsolta, hogy ne dobjuk el a poharat, hanem tartogassuk, és ha legközelebb iszunk valamit, abba majd beletöltik. Mert a sok 20 forint igenis sokra megy! Egyelőre még csak egy helyen ittunk (de még van hátra a fesztiválból!), a Telekom Hall bejáratával szemben 220 forintért adják a bor decijét, 420-540 forint között pedig már sört is lehet kapni.
Galériánk:
[gembed G=campus-fesztival-nulladik-nap]
Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés