Kövess minket

Stílus

Exkluzív: belestünk a Licorice műhelyébe, ahol púderszínű bicikligumiból készül a legújabb ékszerkollekció

A Licorice pécsi műhelyében jártunk, és megnéztük a készülő nyári kollekciót, amely a púderszín különböző árnyalatait vonultatja fel – mindezt bicikligumiból, újrahasznosítással.

Megosztva


A
Licorice márkát Pataki Erika „Buba” és Szolga Hajnal „Szaffi” alapították 2012-ben. A szemléletükben mindig is elsődleges volt az újrahasznosítás és környezetvédelem, ezzel együtt azonban valami egyedit és ütőset szerettek volna létrehozni – így készültek el feltűnő, extravagáns ékszereik bicikli kerékgumiból.


Azóta több munkatárssal is bővült a csapatuk, de továbbra is részt vesznek az ékszerek gyártásában: minden egyes darabot kézzel készítenek, Buba Pécsen, Szaffi pedig azóta már Berlinben. Az évek alatt kialakítottak egy meghatározott formavilágot, különböző modelleket, amelyek eltérően használják ki a gumi adottságait: csíkokra vágva, levelenként behajtogatva, egymásra rétegezve vagy hosszan kígyózva.Bár szeretjük a feketét, mert mindenhez megy, a most készülő limitált kollekció valami egészen különleges és egyedi, ugyanis púderszínű, latex gumi az alapanyaga, amelyet versenybiciklik kerekéhez használnak. Már a tapintása is más, mint ez eddig használt fekete bicikliguminak: sokkal finomabb, puhább, vékonyabb, mint a hagyományos kerékgumi, a színei pedig gyönyörűek és igazán elegánsak. Ha valamire, akkor erre tényleg azt mondhatjuk, hogy nem fog szembejönni az utcán, ugyanis aligha van két pontosan ugyanolyan árnyalatú gumi, és a limitált jelzővel sem vicceltünk: összesen egy doboznyi állt a lányok rendelkezésére, amit Szaffi küldött Berlinből. Egy nyaklánchoz nagyjából egy teljes gumi elfogy, szóval ha olyan ékszert szeretnénk, ami csak nekünk lesz, ez tényleg az.

Nyáron a Művészetek Völgyében lesz majd kint a Licorice egy standdal, ezen kívül készülnek a Wampra, van weshopjuk, és felkereshetjük őket barátságos pécsi műhelyükben, a Klubban is, ahol folyamatosan megy az alkotás.

 

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés