Kövess minket

Események

Extravagáns divatshow: kifutóra kerültek a Tabuk!

Az extravagáns catwalk-koncert – melynek csütörtök este volt a premierje – közel 100 ruhával merült alá a tabuk világába.

Megosztva


A Trafó Kortárs Művészetek Háza a napokban egy nem mindennapi divatkoncertnek ad otthont. Szeptember 9-én és 10-én egy fantasztikus divatshow keretében Halas Dóra és Nagy Fruzsina 7 taburól közel 100 ruhával rántja le a leplet. De ez még nem minden: a 21. századi zenés divatshow extrém ruháit 25 kórista kelti életre a kifutón. A test, a szex, a betegség, a vér, a halál és a gender kérdései vonulnak fel a kifutón, az énekes modellek pedig az elektronikus pop, a népzene, olykor pedig a komolyzene eszközeivel döntögetik a tabuk falait. Halas Dóra, a folyton kísérletező Soharóza kórus karnagya és Nagy Fruzsina jelmeztervező álmodta meg a Tabu kollekció című előadást, amelyben Bartha Márk sound designer elektronikus zenéje dübörög, és Kiss Ákos médiaművész munkái vibrálnak majd.

Halas Dóra és Nagy Fruzsina folyton újdonságot kereső művészek, akik most egy, a divat, a zene és az előadóművészet határain átívelő produkciót alkottak meg közösen. Az előadó modellek a Soharóza kórustagjai, akik viagramaszkban, hullazsák ruhában, vagy éppen repülőszerencsétlenség jelmezben hozzák virtuálisan és konkrétan is közelebb a közönséghez a kényes témákat. Nemcsak rendhagyó anyagból, de speciális technikával készült ruhák is előfordulnak a produkcióban: 3D nyomtatott elemek, ledvilágításos kosztümök. A csapatnak ez az első olyan előadása, amelyben elektronikus alapra pakolták fel más zenei műfajok elemeit.

A szókimondó világ szereplői az intimitás tradícióit felrúgó kérdéseket sajátos humorral töltik meg: halálrevüket rendeznek, tisztelik a termékenységet, az őserőt, vagy a harciasságot szimbolizáló menstruációs vért, egyaránt szembenéznek testi és lelki betegségekkel. Az előadás divatbemutatóból alakul összművészeti akcióvá, amelyben a Kiss Ákos médiaművész és Bartha Márk sound designer megálmodta vizuális effektek és hanghatások kompozíciója biztosítja a megkapó atmoszférát. Kiss Ákos olyan csapatokkal dolgozott már együtt, mint a Kiscsillag vagy a Kispál és a Borz. Bartha Márk korábbi országos beatbox bajnok, aki később pedig a színház világában folytatta zeneszerzői munkásságát. A Hodworks-szel, a Táp Színházzal, a Szputnyik Hajózási Társasággal és az Örkény Színházzal is dolgozott már a művész.

[vembed youtube=”cd2w7bAlWwM” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés