Kövess minket

Stílus

Extrém szemüvegek a művészet jegyében

Vegyünk két kreatív alkotót és nyolc szemüveget – ennek eredménye a Battila és Csalár Bence által létrehozott extrém szemüveg kollekció, melyet péntek este teljes életnagyságában is megcsodálhattunk.

MegosztvaAz extrém napszemüvegek rajongójaként különös örömmel töltött el ez a bemutató: a szemüvegeket egy egész estés prezentáció tárta a közönség elé a Teslában, melynek során a modellek nem egy kifutón vonultak fel, hanem az egész terem vált kifutóvá, és az este alatt a vendégek között mászkáltak vagy a nekik kijelölt tribünökön álltak. Így sokkal jobban meg lehetett csodálni a különleges darabokat, mintha fél percet láttunk volna csak belőlük elsuhanni előttünk. Mondhatnánk, hogy ebben az esetben a ruha egészítette ki a szemüvegeket, de azért nem egészen így volt: a modellek olyan neves magyar tervezők ruháit viselték, mint Szegedi Kata, a NUBU vagy a Je Suis Belle.


Minden darab egy-egy művészeti irányzat jegyében készült. A gesztusfestészetet bemutató darabok készítéséről Csalár Bence a bemutatón elmondta, hogy elnagyolt mozdulatokkal festették körbe a szemüvegmintákat papíron, majd az így kapott vonalakat ültették át plasztikába.


A giccs művészeténél színes pomponok tették fel a pontot az kristályokkal díszített szemüvegekre – itt aztán igazán elszabadult a tervezők fantáziája!


A konstruktivizmus által inspirált szemüvegek olyan művészek munkáira reflektálnak, mint Piet Mondrian és Kazimir Malevich. A víztiszta megfestett acetát darabok fedik egymást, viselésükkor átláthatunk a különböző rétegeken.


A kollekció negyedik nagy irányzata a konceptualizmus volt, melynek jegyében látványos visorokat, illetve színes plexi szemüvegeket készítettek a tervezők.


Bár a szemüvegek elsősorban nem utcai viselésre készültek, ha bárkiben felmerült a kérdés, ki hordaná őket – hát bevallom, én igen, de még mennyire!

Képek: Helstáb Laura

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés