Kövess minket

Tech

Ez a finn srác úgy tesz, mintha örökké 1998-at írnánk, és minden játék Playstation 1-en jelenne meg

Volt PS1 tulajok durva nosztalgiahullámokra készüljenek!

Megosztva

Forrás:

Miért válaszolják mindig az emberek, “A hova utaznál, ha lenne egy időgéped?” kérdésre azt, hogy visszamennének az időben bébi Hitlerhez, és megakadályoznák a II. világháború kitörését, mikor a helyes válasz nyilván az, hogy “Én…10 évesen…Playstation 1 kontrollerrel a kezemben…a TV előtt” – köszönöm szépen, ide utaznék vissza. A vágyaimmal pedig az a finn srác is egyetért, aki egy egész Youtube csatornát szentelt a nosztalgiájának, ahol úgy tehet, minta örökké 1998 lenne.

98DEMAKE nevű csatorna lényege, hogy 1999 sosem történt meg, egy időcsavar miatt örökké ’98-ban ragadt Toni, a csatorna készítője, és ennek köszönhetően az összes Playstation 1 után megjelent videojáték a Sony első masináján landol. Toni be is mutatja ezeket a játékokat, a videó első felében a borítót, abban a gyönyörű PS1 tokban, amiből valahogy mindig kitörtem egy darabot, és emiatt nem lehetett rendesen zárni, majd a játékmenetből is egy rövid részletet. Itt az egyetlen ’96-os kivétel:

[vembed youtube=”iu0wLmSslSw” ]A csatorna még elég fiatal, idén májusban került fel az első videó a Last Of Us-ról, de ott még csak állóképeket mutatott a játékból a kreatív Playstation fan. Később egyre profibb játékmeneteket kreált, a legújabb Bioshock videója pedig annyira pontos lett, hogy simán elhinném, hogy egy elveszett prototípust látok, ha nem tudnám melyik csatornán vagyok. Készült még “demake” (a remake ellentéte) az Assassin’s Creed, Hitman, Outlast franchise-okból is, a reményei szerint pedig a jövőben más korszakokba is visszanéz majd, de azt nem árulta el, hogy a 16-bit konzolok lesznek az új inspirációi, esetleg a Playstation 2 érába utazik vissza.

[vembed youtube=”KnDd59M4kBo” ]Toni amúgy egy kérdezz-felelekben elárulta, hogy a videókban szereplő játékmenetek nem játékdemók, mivel ő nem programozó, az egész csak szimpla animáció.

Itt lehet követni a csatornáját.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.