Kövess minket

Stílus

Ez a tíz legtaszítóbb tulajdonság a párválasztásnál

Kutatók megállapították, mitől lesz valaki kevésbé vonzó mások szemében a párválasztásnál, még akkor is, ha tízpontos szupermodell külsővel rendelkezik – az eredmény néhol elég meglepő!

Megosztva

1. Stressz

Oké, ezen nem lepődtünk meg mondjuk: egy 2013-as kutatás szerint azok a nők, akikben magasabb volt a stresszhormon – kortizol – szintje, kevésbé voltak vonzóak a férfiak szemében. Persze a pasik nem stresszhormonok jelenlétét érzik meg, hanem az általuk kiváltott arckifejezés láttán riadnak vissza – nem véletlenül mondják, hogy a felszabadult mosoly a legvonzóbb kiegészítő!

2. Hazudozás

Senkinek a szemében nem vonzó, ha valaki megpróbálja átverni – még a legkisebb hazugságok is taszítóan hatnak!

3. Kialvatlanság

A stresszhez hasonlóan a szem alatti sötét karikák sem keltenek túl vonzó hatást: egy svéd kutatásban bebizonyították, hogy minél kevesebbet alszik valaki, annál kevésbé vonzó mások szemében. Ez azzal az evolúciós beállítódásunkkal van összhangban, hogy az egészséges emberek vonzóbbak számunkra, amihez nemcsak a fénylő haj és a szép bőr tartozik, hanem a kipihentség is.

4. Gonosz arckifejezés

Egy kínai kutatásban azt vizsgálták, a különböző arckifejezéseket mennyire értékelik vonzónak a résztvevők: a legkevésbé a gonosz, sunyi, vagy undorodó arckifejezések jöttek be nekik, ezzel szemben a kedves, nyitott, jóságos arcokhoz jobban vonzódtak. A jó tehát egyenlő a széppel, ha a tulajdonságokról van szó, és ez kívülről is látszik.

5. Zárkózott testtartás

A keresztbefont kar, görnyedt hát, szemkontaktus kerülése nem épp azt a reakciót váltja ki másokból, hogy szeretnének megismerni – a testbeszéd egy fontos eszköz, amivel kommunikálunk magunkról, és üzenhetjük azt is, hogy ne foglalkozz velem, de azt is, hogy jó társaság vagyok, ismerj meg. Az ezt vizsgáló kutatásban azt találták, hogy a társkereső oldalakon is sikeresebbek azok, akik nyitott testtartással szerepelnek a fotójukon,

6.  Lustaság

Amerikai kutatók szerint a lusta embereket unalmasabbnak gondoljuk, ezáltal kevésbé váltanak ki belőlünk érdeklődést – ami pedig a vonzódást illeti, a sportos, fitt alkat is az egészség jele, ezért vonzó a másik nem szemében, és hosszú távon is jobb befektetésnek ítélünk meg egy fizikailag aktív partnert.

7. Túl sok mosolygás

Ezen kicsit meglepődtünk, de egy kanadai kutatás szerint azok a férfiak, akik túl szélesen és sokat mosolyognak, kevésbé vonzóak a nők számára. Fordított esetben azonban ennek az ellentéte igaz: a mosoly a legvonzóbb arckifejezés a nőkben.

8. Ha valaki fennhordja az orrát

Ugyanebben a kutatásban azt is megállapították, hogy túlzott büszkeség a legkevésbé vonzó a férfiak számára, a nőket viszont mágnesként vonzzák az arrogáns büszke férfiak. 

9. Túl hasonló testszag

Ha valakinek nagyon hasonló a természetes illata a miénkhez, az tudat alatt taszít minket – ez is egy evolúciós örökség, ami azért maradt ránk, hogy ne keveredjünk vérfertőző viszonyba, így a szaglás által biztosítva, hogy a családtagjaink ne legyenek szexuálisan vonzóak számunkra.

10. A humorérzék hiánya

A humor segít áthidalni a legtöbb konfliktust, a hiányát viszont megsínyli a kapcsolat – és így a vonzódás is. Persze a humor is széles skálán mozog, és a faviccek is lehetnek taszítóak, vagy épp vonzóak is: össességében az a legvonzóbb számunkra, akivel hasonló a humorunk.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés