Kövess minket

Gasztro

Ez az írországi fóka napi háromszor ugrik be kedvenc éttermébe kajálni

Sammy imádja a halat, főleg, ha nem neki kell kifognia…

Megosztva

Aki járt már Írországban azt tudja, hogy a tengerparti városokban egyáltalán nem meglepő látvány, ha fókák lazulnak a kikötők sekélyebb vizében. Mondhatnánk, hogy hozzászoktak már a jóhoz, hiszen mind az ott élők, és a turisták is etetik őket a helyi éttermek, és halpiacok portékáival.

A fókák pedig egyre közelebb merészkednek az emberekhez, elsősorban az ingyen kaja miatt. Ilyen fóka Sammy is, aki Wicklow-ban él, és már olyannyira lazán nyomja, hogy nem várja meg amíg bedobálják a vízbe az emberek az ételt, hanem maga szerzi azt be. Minden nap háromszor, ugyanabban az időben, reggel 9 órakor, délután 1-kor, és 4-kor, beugrik kedvenc éttermébe (vigyázat, reklám!) a The Lighthouse Seafood Restaurant-ba, hogy teletömje bendőjét finom, friss hallal.

[vembed youtube=”hrKDi6fQEF4″ ]
Az állat mindig pontosan érkezik, mondhatni órát lehetne igazítani hozzá, és mára már a vendéglátóegység leghűségesebb vendége lett, bár fizetni sosem fizet. A helyiek teljesen megszokták már Sammy látványát, bár az állat az utóbbi időben kezd kissé szemtelenné válni! Az ebéd után nem mindig hajlandó „úriember” módjára távozni a helyről, hanem még a környéken sündörög, már ha egy fóka tud sündörögni. És próbálja lehúzni a turistákat is egy kis harapnivalóval. Ilyenkor az étterem dolgozói bírják jobb belátásra Sammy-t, egy-két szék segítségével, aki aztán, kissé lassan ugyan, de megérti a célzást és visszatér természetes élőhelyébe, a tengerbe.

[vembed youtube=”CeP3NtB5DQI” ]
Előfordult már olyan is, hogy Sammy nem egyedül érkezett a The Lighthouse-ba, hanem egy csinos fókalány kísérte el. És igen, ott randiztak mind a ketten, persze fizetni egyikőjük sem fizetett. Ezt azonban a hely tulajdonosa kicsit sem bánja, mióta 2012-ben megnyitott az étterem, mindenki megszerette Sammy-t, sőt külön kis tábla hívja fel a járókelők figyelmét, hogy az utcán egy fóka tűnik fel időnként.

Azzal azért nem árt tisztában lenni, hogy bármilyen udvarias is Sammy, mégiscsak egy vadállatról van szó, és nem árt vele vigyázni. A fóka harapása kimondottan veszélyes lehet, hiszen szája tele van fogakkal és kórokozókkal.

Bár, Mi azt gondoljuk, amíg ingyen kapja a halat nem lesz gond…

(dose.com nyomán)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés