Kövess minket

Események

Ez VOLT!

Az Off média lányai sem maradhattak ki, abból a közel 35.000 emberből, aki július 3.-án látogatott el Sopronba, a Telekom VOLT fesztiválra. A VOLT történetében egy olyan alkalmat jegyzünk, amikor teltházas fesztiválról beszélhetünk.

Megosztva

MLA 0022 resize

Fotó: Mudra László – Sziget fotó

Akkor még jóval kisebb volt a fesztivál befogadóképessége. Idén, a pénteki napon,David Guettaés a  Motörheadkoncertjére már egy nappal korábban minden jegy elkelt, 4 és fél nap alatt pedig összesen 123.000-en látogattak el Sopronba. A két nagyszínpad mellett, az összes helyszín a maximumon pörgött, ilyen volt a Jana színpad is, ahol főként hazai együttesek mutatták meg magukat.MLA 9226 resize

Fotó: Mudra László – Sziget fotó

            Célzott utazással érkezett az OFF MÉDIA, hiszen nemcsak a nagyágyúk koncertjeit, hanem a jó pár fellépő produkcióját akarták saját bőrükön tapasztalni. Ilyen volt a kora este fellépő Halott Pénz is. A kezdetben szólóprojektként induló, ma már hét fős zenekarrá bővült banda, ezreket vonzott a Telekom Nagyszínpad elé. Nem csoda, hiszen a slágerei mindenkinek a fülében csengenek, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a Valami van a levegőben című számot, egy emberként kántálta a lelkes fesztiválsereg. Elképzelhető, hogy nem találkozni olyan fesztiválozóval, aki legalább ne tudna pár sort idézni az együttes számaiból. A médiumok rengeteg visszaigazolást adnak az együttesnek, de közel sem annyit, mint amekkorát a tömeg mutatott a Marsalkó Dávidnak és társainak.

MLA 0332 resize

Fotó: Mudra László – Sziget fotó

Biztosan többen ,,belehaltak” volna, ha a Jana színpadán nem találkozhatnak Majkával, aki szinte kihagyhatatlan az ilyen rendezvények line up-jai közül. A Curtisszel kiegészülő magyar média ikonja, idén is megmozgatta a tömegeket, jobban mondva a kezeket, hiszen számain folyamatosan az égbe nyúló kezektől, egy alacsonyabb fesztiválozó egészen biztosan nem láthatta a koncert végéig kedvenceit. Nem mondunk újat azzal, ha kijelentjük, hogy Majka nem hanyagolja el a hallgatóit. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a koncert végén személyesen is lehetett beszélni és találkozni a fellépővel. A helyzetet kihasználva mi is lőttünk pár képet Majkával.

11668052 10153139240361032 835290292 n

A Telekom Nagyszínpad és az egész fesztivál bombalövése egészen biztosan David Guetta volt. Korunk leghíresebb és legsikeresebb DJ-je, valósággal szétszedte a tömeget. Az első perctől kezdve az utolsóig, az önkívületi állapotban lévő közönség, minden gátlását levetkőzve tombolt és üvöltött, amíg a francia lemezlovas a pult mögött játszott. Az elképesztő fény-és hangtechnika olyan élményt adott a fesztiválozóknak, amit soha nem fognak elfelejteni. Aki nem érzi magát otthon az elektronikus tánczenében, az sem unatkozhatott közben, ugyanis a publikum olyan átérzéssel táncolt és mulatott a koncert közben, hogy már azért érdemes volt a nagyszínpad közelében járni. Elképzelhetetlen lett volna, ha valaki az ütem hallatára megpróbál egy helyben maradni, annak ellenére, hogy szinte moccani sem lehetett az emberektől. Ezt kihasználva többen egymás nyakába kéredzkedtek, ami nem lehetett akadály senkinek, hiszen mindenkin elszabadult egyfajta eufórikus érzés. Egy olyan alkalom volt, amikor nem David Guettáról beszélt mindenki, az pedig amikor épp Ő játszott. Számai közben eluralkodott hangulat, többet mondott minden szónál. Aki volt olyan szerencsés és átélhette a koncertet, az biztosan kalapot emelt David Guetta és az egész fesztivál előtt.

MLA 1131 resize

Fotó: Mudra László – Sziget fotó

Hajnali egykor a Punnany Massif is tiszteletét tette a VOLT-on. A lágy,dallamos muzsikákat játszó együttes vonzotta a lazítani vágyó fiatalokat, valamint azokat is, akik David Guetta koncert után próbáltak valamerre szivárogni. Az élőzenés produkció nagy sikert aratott és újabb rajongókat kötelezett el a pécsi banda mellett. Az elmúlt években számtalan koncerten és fellépésen vannak túl a tagok, de az idei VOLT fesztiválon Ők is beleadtak apait anyait.

MLA 1230 resize

Fotó: Mudra László – Sziget fotó

Mérget vehetünk arra, hogy jövőre legalább ugyanilyen vagy jobb hangulatban fog telni a fesztivál. Aki kimaradt belőle, annak ajánljuk, hogy látogasson el 2016-ban Sopronba, hiszen olyan élménnyel lesz gazdagabb, amit sehol máshol nem tapasztalhat meg.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés