Kövess minket

Aztaa

Ezek az eladó lakások Budapesten biztos gyorsan elkelnek

Budapesten az Ingatlantájoló oldalán számtalan olyan ingatlan található meg, amelyek bizony gyorsan gazdára találnak.

Megosztva

Nézzünk is meg pár ingatlan, amelyekről szinte biztos a fenti állítás. Az eladó lakások Budapest belvárosában akkor tudnak gyorsan gazdára találni, ha megfelelő infrastruktúrával is rendelkeznek.
Sokak számára a megfelelő közlekedés a legfontosabb. Azaz olyan helyen keresnek ingatlant, amely könnyen megközelíthető és az ingatlanból Budapest bármely kerülete gyorsan elérhető.

Forrás:

A Kálvin tér környékén több lakást is kínálnak megvételre a tulajdonosok. A VIII. kerületben a Palotanegyedben egy 90 négyzetméter körüli felújított lakás megfizethető áron tudunk megvásárolni.
Akik a zajosabb VII. kerületet is előnyben részesítik érdemes a Liszt Ferenc tér környékén körülnézniük, hiszen az eladó lakások Budapesten itt is megfizethetők. Egy közel 100 négyzetméteres lakást akár befektetési célzattal is érdemes megvásárolni. Most azonban nézzük meg mi a helyzet az új lakások piacán.

2016-ban a budapesti lakásépítési piac megugrott és kiemelkedően teljesített, hiszen közel 11 000 új lakás épült, amely eladó lakások Budapesten találhatók meg. Összesen 350 építkezésen zajlottak a kivitelezések így a keresleti oldallal végre a kínálati oldal is lépést tudott tartani.

Az új lakások tekintetében a XIII. kerület a befutó, hiszen itt van a legtöbb olyan lakás, amely teljes készültségi fokkal rendelkezik. Tudni kell azonban azt, hogy a beruházók egyre több épülő projektről adnak hírt, hiszen azokat minél előbb tető alá szeretnék hozni. A sietség oka az ÁFA kulcs megváltozása, amely jelenleg 5%-os.

Hogy a 2019 év végéig meglévő áfakulcsot mekkora áfakulcs fogja felváltani, ezt még sajnos nem lehet tudni. Egy biztos, hogy az áremelkedésnek nem sok lakásvásárló fog örülni és még az is elképzelhető, hogy csökken majd a vásárlási kedv az új lakások piacán. Az új projekteket még ebben az évben el kell indítaniuk annak érdekében, hogy azok el is készüljenek még az áfa kulcs megemelése előtt.

2016-ban Budapesten mintegy 3000 társasházi lakás épült, de ebben az évben a fent említett okok miatt 5600 lakás felépülése és átadása várható. Ez persze csak a 2017 évre vonatkozik és még nem foglalkoztunk a 2018-as esztendővel. Itt a 7000 lakásszámot valószínűsítik.

Árak tekintetében áremelkedések tapasztalhatók az új lakások piacán. Míg 2015-ben egy 450 000 Ft-os átlagos négyzetméter árral számolhattunk, addig 2016-ban már 500 000 Ft volt. 2017 évben pedig még nagyobb ugrás várható, hiszen 560 000 Ft körül fog alakulni egy új építésű lakás négyzetméter ára. 2018-ra még nagyobbat ugrik a négyzetméter ár és elérheti akár a 600 000 forintot is. A budai és a pesti belvárosi részeken azonban ezek az árak sem helytállók, hiszen már most 1 000 000 Ft felett vannak a négyzetméterárak.

Forrás:

Átlagosan ezen a területen olyan 700-900 000 Ft-os négyzetméter árral kell majd számolnunk. Budapest peremén épülnek az olcsóbb árfekvésű lakások, itt már 400 000 Ft négyzetméter ár alatt is lehet új építésű otthonhoz jutni. Nagyon sok beruházás már csak azért sem tud a legolcsóbban megvalósulni, hiszen a vásárlói igények is folyamatosan nőnek. Nagyon sokan keresik a hőszivattyús, a padló- és a mennyezeti hőszabályozást az új építésű otthonokban.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés