Kövess minket

Lelki morzsák

Ezek az örök érvényű bölcsességek (talán) segítenek jó irányba terelni az elveszettnek hitt kis fiatal lelkedet

A fiatalkori bölcsességnél nincs rosszabb, de a hullarablás segít.

Megosztva

Forrás:

Évezredek óta ugyanaz a sztori: meg kell élni, túl kell élni, közbe’ bulikázni is jó lenne, és az se lenne rossz, ha a lelkedet határozottan meg lehetne különböztetni egy kiégett Blaha Lujza téri kukától. Még jó, hogy volt pár arc, aki már filózott kicsit az ügyön.

Horatius: Nincs nagyobb szerencsétlenség, mint nem tudni, mikor elég.

Forrás:

A harmadik adag kaját rendeled a netpincérről, miközben az utolsó évad közepén jársz a sorozatból, amit reggel találtál egy kicsit szomi vasárnapon, mert egész hétvégén a spanokkal lógtál itt-ott, és most rossz egyedül. De nem baj, mindjárt hétfő, és végre megveheted a negyedik nájkid, ugyanolyat, mint a többi, csak pirosban. Aztán másnap megbánod az egészet, és eldöntöd, hogy soha többet, se pizza, se bulika, se fancy csuka, de cölibátus meg absztinencia. A mértékletesség nagy kincs, mértékkel mértékletesnek lenni meg még nagyobb.

Yeshua: Keljetek fel és ne féljetek!

Forrás:

A kanapén fekszel, délelőtt tizenegy, el kéne kezdeni dolgozni, hogy legyen della, de inkább terveznéd a saját bizniszt. Meggyőzöd magad, hogy elővedd a laptopod, de már meggyőzted magad, hogy nem kell, úgysem jön össze, ebben a koszfészekben nem működik semmi, úgyhogy cigizel, hogy történjen valami, aztán beparázol, hogy erről is már régen le kellett volna szokni, és így biztos nem lesz belőled senki. Just do it, már Jézus is megmondta.

Osho: Egyszerűen csak természetesnek kell lenni, ez már önmagában is sokkal több, mint amit el tudsz képzelni.

Forrás:

De még mennyivel több, srácok. Ennyi trixiben feszülő és/vagy annyira poszthipszter, hűde trash arcot még nem látott a város. Egyik város sem. A természetesség nem azt jelenti, hogy magától rasztásodik a hajad, Osho sokkal beljebbről nézte. Valahol ott kezdődik, hogy nem sorolod magad az aktuális nagyon trendi szubkultúrába, sem az aktuális-nem-trendi trendi szubkultúrába, és valahol ott végződik, hogy magaddal vagy azonos, nem a crew-val.

Epiktétosz: Ha valaki sok bort iszik, ne mondd, hogy rosszul cselekszik, hanem csak azt, hogy sok bort iszik.

Forrás:

Senki nem bírja a kritikát, te sem, maximum azok közé tartozol, akik jobban viselik. Már Epiktétoszék idejében is voltak arcok, akik többet pofáztak bele, kevesebbet fizettek, vagy csak szimplán sunyibbak voltak a kelleténél. A ’figyelj, az egész hely minket bámul, mert már megint kurvagázul viselkedsz’ helyett viszont tényszerűen közölni valakivel, hogy hangosan beszél egyrészt sokkal píszibb, másrészt nem hiszi azt, hogy ítélkezel.

Az a szabadság fiacskám, ha soha nem kell bocsánatot kérned!

Forrás:

Nem halott filozófus, hanem Al Pacino, de attól még áll, hogy ha úgy viselkedsz a csajoddal, a barátaiddal, apáddal, a főnököddel, hogy nem kell szabadkoznod a tetteid miatt, olyan pihe-puha lesz a kis lelked, mint a törölköző, amit anyukád mosott ki. Az, hogy milyen ember vagy, semmi sem tükrözi jobban, mint ahogy a szeretteiddel viselkedsz.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés