Kövess minket

Stílus

Ezekre a dolgokra költünk feleslegesen

Megtetszett egy akciós felső, vettem útközben egy kávét, nem volt ötletem, mit főzzek, ezért inkább rendeltem… ha te is ilyen és ehhez hasonló pénzköltési szokások rabja vagy, olvass tovább!

Megosztva

Kényelemből és lustaságból hajlamosak vagyunk sokat költeni fölösleges dolgokra, és csak irigykedve nézni, hogy mások egzotikus helyekre utaznak a spórolt pénzükből – inkább vedd kezedbe a pénzügyeid és számolj le a rossz szokásokkal! Ezekre a dolgokra költünk feleslegesen:

1. Drága, elviteles kávé

Nálam a leggyengébb láncszem, hogy könnyen elcsábulok egy jó kávéra, ha a kirakatban meglátok valami újdonságot, vagy mert éppen megkívánom és útba esik a kedvenc helyem – ami néha nem baj, de ha mindennapos szokássá válik, több ezer forintot is elkölthetünk rá egy héten. Ha irodában dolgozol, inkább vigyél be magaddal saját kávét, és olcsóbban kijössz, mintha ott vennéd, ha pedig mész valahova, szerezz be egy termoszt, és főzz kávét indulás előtt!

2. Tisztító

Valójában kevés ruha van, amit tényleg csak mosodában lehet rendesen kitisztíttatni – múltkor azt tanácsot kaptam, amikor egy zsíros folt lett a kényes fehér pulcsimon, hogy próbáljam meg egy vattakorong és sampon segítségével eltüntetni. Ez az egyszerű trükk megspórolt nekem egy vastag tisztító-számlát.

3. Lista nélküli vásárlás

Vedd meg, ami kell, ne azt ami éppen új vagy amit megkívánsz! Segít, ha listát írsz a bevásárláshoz, hogy tényleg arra koncentrálj, amire szükséged van.

4. Olyan dolgokat veszünk, ami már van otthon

Még egy fekete felső sosem árt, ugye – ismerős? Persze praktikus befektetni az alapdarabokba, de ha nem vagy Mark Zuckerberg, teljesen fölösleges többet venni ugyanolyan ruhákból. Ugyanígy tartsd észben, mi az, amiből van otthon, és ne vegyél konzekvensen mindig egy újabb csomag lisztet, ameddig el nem fogy.

5. Csak új dolgokat veszünk

Én nagy turi-párti vagyok, mert, bár kitartó keresés kell hozzá, sokkal egyedibb ruhákat szerezhetek így be olcsóbban. És a dolog nem áll meg itt: csomó használati tárgy is megvásárolható használtan, de teljesen jó állapotban, szóval az IKEA helyett inkább érdemes néhányszor előbb a Vaterán vagy a Jófogás.hu-n körülnézni.

6. Kényelmi szempontok alapján vásárolunk

Persze néha az a legegyszerűbb, ha leugrasz a közeli kisboltba, de valószínűleg nem a legolcsóbb megoldás: néha tervezz be nagyobb bevásárlásokat olcsóbb szupermarketekben, ami lehet, hogy messzebb van, viszont csak egyszer kell elmenni, és jobb áron megveheted azokat a dolgokat, amik hosszabb távon is elállnak.

7. Túl sok készpénz van nálunk

Vigyél magaddal annyi pénzt, ha szórakozni indulsz, amit józan belátásod szerint elköltenél – nehezebben tudnak majd rábeszélni így a túlköltekezésre meg a drága koktélokra!

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés