Kövess minket

Hiphop

Ezekre a magyar hiphop klipekre lehetett bólogatni ’18 áprilisában

Nyárias napsütés közepette elszelelt az április, de itt hagyott nekünk rengeteg magyar hiphop vidit maga után. Ezek közül válogattunk ki egy vaskos adagot, amennyiben van egy szabad órád, szemezgess bátran a kínálatból.

Megosztva

Forrás: Youtube

Krúbi – SCHMUCK ft. Dé:Nash

Talán nem véletlen, hogy a hazai szcénába tavaly üstökösként berobbant Krúbi április elsejére időzítette új vidijét, a SCHMUCK-ot. A szám egy Schmuck Andornak címzett rendhagyó szerelemes vers, melyben – sokunk örömére – ismét feltűnik Dé:Nash. Óriási a forma, látszólag kicsit sem éli ezt a rappelgetés témát, ellenben a tánc, a ritmus a vérében van. A politikusnak amúgy nagyon tetszett a cumó, még egy gratuláló Facebook kommentet is írt a srácoknak, kiemelve a humor fontosságát az életben. Telitalálat.

[vembed youtube=”pJcg2tB-Igk” ]

EGYPONTHAT – Felbukkanunk FT. TZAPA

Valódi, símaszkba bújtatott földalatti cumót hozott az Egyponthat krú Tzapával kiegészülve. A klip ugyan nincs túlspilázva, de a hangulat bőven elviszi a számot, a srácok pedig szépen folynak le a bít hátán.

[vembed youtube=”okpWmaFbs-8″ ]

Lame The Krow – Gurulok

„Hey srácok, nem dobunk össze gyorsan egy gyökér klipet, hátha bekerülünk az OFF Média klipválogatásába? Tesóóóó, de!”

[vembed youtube=”bTWRKUfVM_Q” ]

Wales feat Tony Trip – Önkritika

Wales és Tony Trip „Önkritika” című dalukban gyakorlatilag saját magukat oltják közel három percben a Liszt Ferenc téren, igaz azért nem mennek túl messzire, hisz a legrosszabb, amit megtudunk a srácokról, hogy nem figyelnek arra mások mit mondanak, és hogy sört vesznek a boltban (????).

[vembed youtube=”1d9E6lliaEw” ]

EPMK – 1992

PMK Csani és a Mulató Aztékok zenei felelőse, Emekajji Ákos egy közös Ep készítésébe kezdett, EPMK címmel. Az 1992-höz készült vizuál külön érdekessége, hogy minden egyes szikrát PMK szült meg hozzá. Egy titok elárulhatunk: a hangja az elején nem olyan, mint a valóságban.

[vembed youtube=”bRZvKwv4Kf8″ ]

Essemm – Eleget fújtad

Essemm rendületlenül tartja magát a havi egy klip adaghoz, muszáj is neki, mert ha nem marad fent az érdeklődés körülötte hamarosan le kell adja a leghallgatottabb itthoni emszí titulusát. Ezúttal szerelmes, helyesebben szakítós számhoz készült vizuál. Az ilyennel nem lehet mellé lőni itthon, bár most elmaradt az utca stíl, keménykedő haverok sincsenek, de egy autó azért bőven elfér a kockákon.

[vembed youtube=”1MIo_6mYfNA” ]

Kállay Saunders x Joe Dean – Talk That Shit

Hol vannak már az érzelmes dalok, hol van már a visszafogott Kállay Saunders András, akit megismerhettünk a televízióból? Eláruljuk: a mosókonyhában bulizik a spancikkal. Valami (kis) Amerika a magyar rögvalóságban.

[vembed youtube=”3yb2vT3xr3s” ]

noÁR – Tanulni Akarok

Molnár Áron színész a választások előtti diáktüntetéseket meglovagolva egy igazán jól összerakott protest dalt írt az oktatás helyzetéről. A zeneiség felett itt mindenképp inkább a szöveg, pontosabban az eljuttatni kívánt üzenet áll, de ilyenekre is szüksége van a szcénának.

[vembed youtube=”yfR4dzjGKJs” ]

Stork Legs – Homies

Stork Legs a házibuliban nem bír magával, és muszáj Big Sean flow-val szórakoztatni a többieket, akik csak inni, és egy esetleges numeráért jöttek.

[vembed youtube=”tYtgjQmy3HU” ]

ATIS Ft. HIBRID – #HAGYJATOK

A magyar klipek elengedhetetlen kelléke, a vízipipa kibérelve, az akusztikus gitár is szól, már csak be kell szólni a vérszívó gádzsiknak. 

[vembed youtube=”c0FK308_cPw” ]

PEPYTÓ – Done Asking (feat. Dro Pesci & Geriskillz)

New Yorkban él Pepytó, aki a helyi erő Dro Pescivel, na meg az inkább producerként tevékenykedő Gerriskillz-zel forgatott low budget klipet, Done Asking című számához. Amerikában sincs kolbászból a kerítés, ezt az éles szemű hallgatók pár pillanat után simán levehetik.

[vembed youtube=”IAZMHTgL6io” ]

Zsolaa – F.L.R.

A magyar rap egyik legpozitívabb személyisége, Zsolaa egy valódi bangert dobott ki a kezei közül áprilisban, F.L.R. címmel. Zsé több oldaláról is megmutatkozik a klipben; táncolgat, Dj-zik, na meg rappel, és mind nagyon jól áll neki.

[vembed youtube=”kwuqzSCtJ7U” ]

Random Trip – Dobban feat. Palya Bea, Saiid, Szabó Balázs

A Random Trip csapata Dobbant egy nagyot Palya Beával, Szabó Balázzsal és Saiiddal a kerek erdő közepén. A hegedű, a szkreccs, Palya Bea csodálatos hangja valóban nagyot dob a számon, bár Saiid, akit valószínűleg egy hajnalig tartó italozás után szétfirkáltak a spancik, földhöz rántja az egész produkciót a verzéjével. Szabó Balázs magához képest kissé talán súlytalan, de ezt elnézzük neki, mert a hegedű tényleg frankón szól a kezében.

[vembed youtube=”WqAX4rK5l4E” ]

DMIEN X KAROLA – Gondolj Rám

Miszter Big Boss Busta Zsé kiadójából menekült el Dmien és Karola tavaly, hogy most, az RTM-en kívüli világban összetalálkozzanak egymással, legalábbis a Gondolj rám című szám erejéig. Zsolti borítékolhatóan tényleg sokat gondol rájuk, mi pedig Eminemre, ha a rapper srácot hallgatjuk.

[vembed youtube=”o-Phv5srrTw” ]

ORIZA X SLOW VILLAGE – Fekete Nyáj

Orizatriznyák Lassú Falván járt kicsit közösködni, a nyájaskodásnak pedig egy trek lett az eredménye, ami fekete. Meg fehér. Imidzs videóról beszélünk; a tartalom a szövegben lappang, nem pedig a képeken.

[vembed youtube=”8D_lIQMSfBw” ]

senkise x hiro – korskorskors

„Michael Kors, a szívem is yours” – nyilván poén az egész, mégsem röhögtük magunkat halálra a senkise, illetve Hiro közösén, a korskorskors-on. A konyha filozófus Márta Alex egyre mélyebbre ássa magát a trash műfajban, míg Hiro vendég sorai szótagjai a szegényember featjeként funkcionálnak jelen esetben. Ennek bizony a fele sem tréfa.

[vembed youtube=”4qdqwa-Ed5o” ]

Follow The Flow – Nem tudja senki 

Fogj egy kis Macklemore-t, és keverd össze a Children of Distance-szel és tádááám, meg is kapod ezt a trekit.

[vembed youtube=”lLZ-sHGcgjo” ]

HŐSÖK – Kilépő

Tovább bulizik, vidámkodik a Hősök duója. A Kilépőt mintha már megírták volna korábban párszor a skacok, csupán annyi a különbség, hogy más néven nevezték a gyermeket. Nem akarunk kötekedni, de egy két rím már bőven súrolja a kínos kategóriát, de a jó csajok látványa legalább kárpótolja a kiforrottabb verzék kedvelőit. Vagy nem.

[vembed youtube=”bOGNcYY0b7w” ]

DopeMan x G.w.M x Emilio x KicsiDope x Ferenczi György – Az élet szép

Bár DopeMan szerint a rap halott, azért tovább próbálkozik vele, hogy talán magát is meggyőzze ennek az ellenkezőjéről. Az élet szép jó ügy érdekében készült, méghozzá, hogy felhívja a fogyatékkal élőkre a figyelmet. Bár a szám eredetileg nem ebben a szereposztásban lett megálmodva – először ugyanis Majkát, illetve Ganxsta Zolee-t próbálta megnyerni maga mellé László a produkcióba, de ők kosarat adtak neki, így került a képbe aztán G.w.M, KicsiDope, Emilio plusz Ferenczi Gyuri a szájharmonikájával. Vagyis csak előbbi kettő, mert a többiek nem tudtak jelen lenni a forgatáson.

[vembed youtube=”eEUSBpmmNZw” ]

Golden Grasa x YoungBoySavage – DEEP PROJECT 2074

Ebben a hónapban is szól a bang bang.

[vembed youtube=”qPj1-GOofmM” ]

Wanted Razo & Hunter – Vitathatatlan

Aki kicsit is képben van kis hazánkban a küzdősportokkal, annaki bizonyára nem kell bemutatni a Debrecenben élő Balogh Norbertet. Az ő tiszteletére íródott Wanted Razo és Hunter közös száma, a Vitathatatlan. A srácok mellett természetesen a jelenleg edzőként tevékenykedő Norbert is gyakorta feltűnik a kockákon, amint valakit éppen elver a ringben.

[vembed youtube=”FTLPwXrQNpE” ]

Rawmatik – Just before the madness Ft. Dirt Platoon & Dj Danetic

Rettenetesen bántja a szemünket a dj-beatmaker, Rawmatik Just before the madness című számának nézettségi adata. Eddig kicsivel több, mint 2 ezer ember kattintott rá, ez pedig szinte megmagyarázhatatlan számunkra, főleg annak ismeretében micsoda vérre menő csatákat szoktak vívni az oldheadek az újhullámos előadók számai alatt, mondván nincs normális boombap a palletán. Pedig van. Csak keresni kell.

[vembed youtube=”kjutsIz60e4″ ]

KIDRIVER – Mindig Megmondod

Nem könnyű kiigazodni Kidriveren. Egy korábbi válogatásban arról szövegelt, hogy csak a pénz számít neki, legújabb szerzeményében ellenben már azt mondja, nem a lé miatt van itt, hanem, hogy jól elvegye a mit sem sejtő barátnőinket. Akkor most cuckság ezt a dalt hallgatni?

[vembed youtube=”hHqJGzMIgNo” ]

streetROYAL – Shut up

Ne tévesszen meg senkit az angol cím, a streetROYAL magyarul oltogatja a szint alatti rappereket, közben – ha nagyon figyelünk – megtudhatjuk mennyi pénzt keresett Athome eddig a zenéléssel. A klip egy sör reklámnak is simán elmenne.

[vembed youtube=”mYgYCKGnyiw” ]

Sör És Fű – Feszület

4/20. Sör És Fű. Feszület. E heti találós kérdésünk a következő: vajon miről szólhat a szám? Nem, nem a fűről. Pedig azt hittétek. Meg mi is. De aztán meghallgattuk, így már tudjuk, hogy ez nem krú, hanem család. Mármint az övék.

[vembed youtube=”ShQR_ik_nno” ]

DHIONN – Brand

A Black Trap brigádhoz köthető DHIONN autotuneba áztatott szösszenete, a Brand. A klipben jól megfér egymás mellett a Vajdahunyad vára és a spét nyálazó spancik látványa.

[vembed youtube=”Er-5oRsRCBg” ]

ZÄVODI – Pirates

Zävodi már kijelentette előző klipjében, hogy ő a legnagyobb a szakmában, szóval innen kell valahogy továbblépni, és a következő lépcsőfok úgy tűnik a hokis kalózkodás.

[vembed youtube=”sW8eqgGVaYM” ]

Knozah B. – Élettársak

Az egyik legismertebb magyar freestyle-os, Knozah B. nem túl gyakran dob ki videoklipet, most azonban meglepte a hallgatóit egy tőle kicsit sem szokatlan hangvételű, jópofa produkcióval. Az Élettársak mi másról szólhat, mint a férfi és a nő örök harcáról, holtomiglan-holtodiglan.

[vembed youtube=”-yPggCasyzc” ]

N-Dee – Menjünk bele

A Mocskos Márka hármasából N-Dee jelentkezett egy szóló videóval áprilisban, ami a Menjünk bele címet kapta a pergő nyelvű rappertől. A szám alig hosszabb két percnél, mégis annyi szót darál el emberünk ez idő alatt, hogy arra még Funk is elégedetten csettint. A nyelvével. MM-es csapattársa, Masta’k – inkább kevesebb, mint több sikerrel már rálépett az önállóság útjára, a sort pedig 4tress zárja nem sokára.

[vembed youtube=”I_UCyx0vZMI” ]

Rizkay, Tibbah – Beatmaking közr. DSP

Folytatódik az M-Squad beatmaking sorozata, ezúttal házon belül oldották meg a srácok az emszí választást, hiszen a velük egy Bloose Broavaz hajóban evező DSP pirít egy trappeset a szépen kimunkált győri bítre.

[vembed youtube=”5KRP3RA7utQ” ]

NEMAZALÁNY x LIL G – Malibu

A rap-pop duó Nemazalány és Lil G hatalmasat robbantottak itthon, első két klipjük összesen már majdnem 10 milliónál jár…visszasírjuk a Mizut.

[vembed youtube=”4QY2y_K58Qg” ]

Antal & Day – Utolsó nap  25

Day és Antal híven önmagukhoz, nem hátrál a klasszik hiphop vonalától. Az Utolsó nap egy mélabús szerzemény, egy levél, ami  az elmúlás előtti pillanatokban született. Feloldozást senki sem kap, de a zene kapaszkodót nyújt a már csak pislákoló életünkben. Utazás az éjszaka mélyére.

[vembed youtube=”WecccLCkzZc” ]

Bokor – Nyugalom szigete

Chill, chill, chill.

[vembed youtube=”zLvsW1FPeQE” ]

G€G€ – kicsiben

Gege – bocsánat G€G€ – úgy töltötte meg mondanivalóval Lil Pump Gucci Gangjét, hogy közben lazább már nem is lehetne. A világ felfordult – értékválság, nincstelenség – a hétköznapok embere kicsiben tolja, miközben a honatyákon baromira nagy a kabát.

[vembed youtube=”9auwzuiXHtQ” ]

GEDDO – PARADOX

Újra itt van körünkben GEDDO. A múlt hónapot simán nyerő srác ez alkalommal horrorisztikus alapon rémítgeti a nagyérdeműt. Az idősebb korosztálynak valószínűleg a vörös csillagos tank okozott nehezen emészthető pillanatokat.

[vembed youtube=”VEuoukU7jqM” ]

Animal Cannibals – Indul a vakáció!

Miért csinálnak meglett férfiemberek áprilisban, Indul a vakáció címmel rap-számot? Fogalmunk sincs. Tulajdonképpen semmi sem változott az AC háza táján az elmúlt 25 évben, ők csak jófejkednek, pedig ideje lenne már felnőni. Legalább középsulis szintre.

[vembed youtube=”rkNAfgk8ZEc” ]

NKS – Ide köt a vérem (Feat: Zsola. DSP)

Az NKS, bár gödöllői illetőségű csapat, szeretett fővárosunkhoz írt egy ódát. Az Ide köt a vérem titkos információink szerint kiemelt költségvetéssel készült, ami egyébként meg is látszik rajta. A klip stáblistája pedig hosszabb, mint mondjuk a Barátok Köztté. A múlt, a jelen, valamint a jövő kéz a kézben köszön ránk.

[vembed youtube=”h03vuzArgSs” ]

Márciusban GEDDO tetszett nektek a legjobban, az áprilisi királyra se felejtsesetek el szavazni!

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés