Kövess minket

Hiphop

Ezekre a magyar hiphop klipekre lehetett bólogatni ’18 februárjában

Amilyen rövid volt a február, olyan hosszú lett a klipes listánk a hónap magyar alkotásaiból. Mire lepörgetitek az összeset, reméljük a tavasz is megérkezik végre.

Megosztva

Forrás:

A masszív válogatásban bőven vannak olyanok is, amit ti küldtetek be nekünk, jó szokásotokat ezután se adjátok fel, ha zenéltek és szeretnétek benne lenni a havi válogatásban dobjátok át nekünk a klipeteket az info@offmedia.hu címre, és lehet beválogatjuk azt.

C-zár – Az Ördög Vigyáz Rám

A sötét oldalról üzen C-Zár Trilógiájának uccsó részében. Még mielőtt bárki rosszra gondolna, gyorsan helyre tesszük a dolgokat: maga az ördög manifesztálódott C-zár személyében, nem pedig felszarvazta a videóban látható szőke csajszi.

[vembed youtube=”C6ECj6SZmUo” ]Bobafett – TékA

DVD-k tömkelegét zúdítja ránk Bobafett új, ezúttal politikamentes klipjében, mely nem meglepő módon a TékA címen fut. Jobbnál-jobb filmeket SOROL (nem úgy) a szárnyas nyíregyi fejvadász, miközben Jancsika nagyokat pislog a háttérben. Fett egy másik videót is kidobott a hónapban, valódi HC zúzás, az Utópija. Ebben is ott van Jancsika, meg politika is dögivel. Vagy dogival.

[vembed youtube=”MY56yEd_5Lk” ]streetROYAL- Örökre szól

Hosszú hallgatás után tér vissza a debreceni streetROYAL. Nagy változások mentek végbe a páros háza táján, a jövőben ugyanis a Bloose Broavaz égisze alatt dobják majd ki cuccaikat. Az Örökre szól az első a sorban, örökérvényű sorokkal, illetve dallamos refrénnel.

[vembed youtube=”mswsTJZ2Tw4″ ]Wanted Razo – Ezernyi mérföld

Paja G halála óta egyedül nyomul Razo a Wantedből. Kicsit talán meg is komolyodott a börtönt is megjárt rapper, hiszen gengszter sztílót egyre jobban hanyagolja, helyette érzelmesebb sorokkal támad. Nem pedig bézbózütökkel.

[vembed youtube=”67RfXBn4XqI” ]Audiopoéta – Van-e óvszer?

A flow ugyan továbra sem a legkiforrottabb Audiopoéta verbál fegyvertárában, de a mondanivaló és a szövegkohézió viszont messzire mutat, pláne egy vicces kis videóval megspékelve. Az egyéjszakás kalandok legtöbbet elhangzó kérdését szegezi nekünk a költő a Van-e óvszer című ágy agymenésében.Már majdnem olyan ez mintha Belgát hallgatnánk. És ez nem negatív kritika, mielőtt valaki félreértené. Audiopoéta másik februári klipjét itt csekkolhatjátok.

[vembed youtube=”S1AuAhT4zjw” ]Naffa – Éjsötét rózsák feat. Herba

Naffa és Herba egy általuk valóságcentrikusnak titulált szöveggel támadnak „Éjsötét Rózsák” című számukban. Háttérhatalom, a mindent uraló pénz, és gedva politikusok a célkeresztben.  

[vembed youtube=”zhg3KeetpOE” ]Csizmi – Emlékek

Az AVANT GANG generációt (de nem krút) képviselő Csizmi szomcsi cloud rapjének hallatán már nyitjuk is meg a tumblrt, hogy kiposztolhassuk: végre ilyen is van itthon.

[vembed youtube=”cPt02IEKMZE” ]Golden Grasa – Fuss

Graffitis krú festékfelhőben Tiszaújvárosból, de a trap lifestyle az pörög, mindez YoungBoySavage ütős alapjára.

[vembed youtube=”_kHRjKbf6Ww” ]Miskovits – Volt egy álmom feat. Royalszabi

Miskovits Marci ismét rappel és ezúttal beugrott mellé a Youtuber Royalszabi is, de a szövegük szerint őket már nem kell bemutatni, mivel „lépték a szinteket” és „nincs megállás„, és „ismerjük a nevüket a többit majd meglátjuk„, hát ok.

[vembed youtube=”3DK0h2uJZI0″ ]AK26 – BLÖFF

Jelen pillanatban Magyarország legdivatosabb pop-rap formációja kétségkívül az AK26. A surányi szamurájok anno még Bobakrome mellett lettek ismertebb előadók underground körökben, hogy aztán Miszter Zsoltival érjenek a csúcsra, most pedig már egyedül Blöffölgetnek tovább, hihetetlen megtekintéseket (és rímeket) produkálva.

[vembed youtube=”51WMz9DrbZc” ]RebelO – Es todo x Halott város

Szintén debreceni csapat a RebelO. A Slanguage krú kötelékébe tartozó duó két mini klippel jelentkezett egybegyúrva februárban. Az első etapot Skillwaker hozza le két lábon (Es todo), míg a másodikat SLA (Halott város) immár négykeréken.

[vembed youtube=”FcEORYfkUgA” ]HŐSÖK & Tkyd – Lassul a gép

Keserédes, mégis pozítiv üzenetet hordoz a Hősök új vizuálja. A Lassul a gépben Tkyd is hallható egy verze erejéig. Tipik Hősök trek, mondhatnánk. És mondjuk is.

[vembed youtube=”uKX0iC9iVlw” ]SzemBeszél x Stereo Kollektiv – Déli Front 11

Hat emszít hallhatunk (láthatunk) a SzemBeszél és a Stereo Kollektiv közösében egy klasszik kilencvenes bíten. Van itt break tánc, graffitti na meg az elhagyhatatlan paneltetőn nyomulgatás. A számban hallható szkreccsért jár a külön pacsi.

[vembed youtube=”try-fMsO15U” ]Falkon – HypeBeast

Hypebeast tinik gurulgatnak, kapják a pacsit és a hypeot, de szerintük még nem eleget. 

[vembed youtube=”84ectwPsXRE” ]ZöldRobotMajom – Adogatóadó km. BobaKrome, Dolly Rambo

Kicsiny országunk legindokolatlanabb, egyben legabsztraktabb kollektívája a ZöldRobotMajom. Ha valaki nem hallott róluk az sürgősen pótolja, mert nem lehet véletlen, ha ők Újonc Peti, illetve Bauxit kedvenc brigádja itthon. Pláne, ha még Krome is velük adogatja… Az Adogatóadó egy régebbi számuk vadiúj vizuállal. A srácok ugyan nem szerepelnek a klipben, mérges kalasnyikovok és dühös emberek viszont annál többen.

[vembed youtube=”wPo4a5MCr0w” ]KIDRIVER – Vágom

Egy tiszavirág életű RTM kitérő – és rengeteg oltás – után folytatja KIDRIVER a trapelgetést. Méghozzá tök egyedül, ennek megfelelően az új klipjében sincs egy árva spanci, esetleg gádzsi sem. Emberünk amúgy vágja a témát: ez nem rap, de pénzt csinál, amúgy is mindenki beveheti. De leginkább azok, akik beszólogattak anno. Lehet mégis zavarja egy hangyányit a sav?

[vembed youtube=”tn15mlHAYb4″ ]Duffchy – Örömzenész

A magyar rap veterán óriása, a balkán magyarhangja, Duffchy új lemezének egyik lazulós trekkjét képesítette meg. Csillezés a tetőfokon (nem, nem paneltetőn), őszinte sorok, egyszemélyes hadsereg, ez az Örömzenész.

[vembed youtube=”CAlVXPcg6tg” ]Mr. Busta – Pablo

LOL

[vembed youtube=”ZvSJAStJqAk” ]Rawmatik – Kriminal Minds Remix / Termanology x Reks x NKS x HWK x Norba x Kool Kasko

Az idei év eddig talán legizgalmasabb projektje itthon Rawmatik produceri lemeze, a február 18-án megjelent, The States vs Rawmatik. Erről a legfrissebb gurítás a Kriminal Minds Remix, melyhez Bankos készített klipet. A tenegerentúli ipart ezúttal Termanology, illetve Reks képviseli, míg hazai színekben a Kriminálos NKS, HWK és Norba indul. Ennek megfelelően hazai és amcsi kockák váltogatják egymást majd’ 6 percen keresztül, anélkül, hogy unalomba fulladna a produkció. Szkreccs itt is van, hála Kool Kasko-nak.

[vembed youtube=”ecE4pBH55I0″ ]An$wer  – Holiday

Az előző hónaphoz hasonlóan ismét érkezett egy elrettentő példa, miért NEM szabad angolul rappelni itthon.

[vembed youtube=”NnIS9yewipI” ]BSW – GUCCI

A BSW (időszámításuk előtt BeerSeeWalk) egyik kezét mindig a legerősebb divatirány ütőerén tartja. Meklod és Gaben valószínűleg már végérvényesen letett arról, hogy valami újat, uram bocsá’ eredetit hozzon. Mert ez nem az. Hiába trap, baromira nem friss. A GUCCI cím is nagyon emlékeztet valamire… Az előadásmódról nem is beszélve. A srácok próbálkoztak már mindennel az UG raptől, az akusztikuson át a popig. Most meg ez. Félve tesszük fel a kérdést: mi jöhet még?

[vembed youtube=”WTCyN1COM40″ ]Gyuris –  Utolsó Pillanatok

Ismét a cloud-rap vonal ezúttal jó sok öngyi utalással.

[vembed youtube=”nZ0wRSbPBOA” ]Fiatal Veteràn – Hibapont

Az már eleve jó pont egy csibész esetében, ha új videója megtekintéséhez majdnem személyit kér tőled a Youtube. Miután megerősítetted az életkorod indul az AZA bíten a spanyol-olasz-francia nyelvlecke, pár magyar szóval megbolondítva. Ez már régóta Fiatal Veterán egyik ismérve, csak úgy mint a VHS-re hajazó felvételek.

[vembed youtube=”rzJYCLT0vDM” ]

Az év első hónapját Figura és a GIEROTTY GANG vitte férfias küzdelem után. Lássuk februárban ki volt a király szerintetek!

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés