Kövess minket

Hiphop

Ezekre a magyar hiphop klipekre lehetett bólogatni ’18 januárjában

Jól meghúzták az év első hónapját a hazai szcéna képviselői.

Megosztva

Forrás:

Január lesz az új július a rap videók univerzumában. Ennyi pályamunka régen került a látókörükbe, reméljük mindenki megtalálja a neki tetszőt közöttük.

A masszív válogatásban bőven vannak olyanok is, amit ti küldtetek be nekünk, jó szokásotokat ezután se adjátok fel, ha zenélték és szeretnétek benne lenni a havi válogatásban dobjátok át nekünk a klipeteket az info@offmedia.hu címre, és lehet beválogatjuk azt.

Figura – GIEROTTY GANG

2018 rögtön egy bangerrel indult, hisz megjelent Figura első klipje, a „Gierotty Gang” című trekihez. A külföldi trap példákat tökéletesen ötvöző pécsi srác rögtön belopta magát a szívünkbe az olyan laza szövegeivel, hogy a „csajom segge nem fér el a klubban, a csajom mellei lógnak a pultban„, amit rögtön egy „dagadt” ad lib követ, szóval ez nem a Deniz féle lúzerrap az biztos. Sajnos a klip maga szinte nézhetetlenül sötét, de az újabb videói legalább már orvosolták ezt a hibát.

[vembed youtube=”Tba0TLCA4QM” ]

G.w.M – Sorsom 

G.w.M új klipje nem egészen egy hónap alatt átlépte a lélektani egymilliós megtekintést, ami mindenképpen figyelemreméltó teljesítmény. A dallamos refrénnel, odamondogatós sorokkal operáló Sorsom tulajdonképpen egy védőbeszéd: a múlt nem számít, G.w.M pedig az egyik legjobb a szakmában. Ezt nem mi mondjuk, hanem maga a művész úr.

[vembed youtube=”8NX8_j4IG0w” ]

Doktor Monoton – Minden utca

Egyik személyes kedvencünk ebben a hónapban Phlat Sanyi (aka. Doktor Monoton) szuggesztív vidije, a Minden utca. Nem szeretnénk túlfényezni, mindenki menjen rá, már ha nem rémíti túlzottan meg a hatpercnyi konkrét valóság. Street videó ez is, csak éppen teljesen más, párhuzamos dimenzióban, mint azt itthon megszokhattuk. Kafka mondta egyszer, hogy képtelen különbséget tenni az utcák között Prágában, hisz’ mind ugyanolyan. Hozzátesszük, az ember, aki koptatja a flasztert, az viszont más, mindig más.

[vembed youtube=”cFneHKKTXA8″ ]

Ganxsta Zolee és a Kartel – Legendák 

Kaszabolós cuccal jelentkezett Ganxsta Zolee, és az idők folyamán jócskán megritkult Kartel. Lory B ellenben visszatért a brigádba; kapott is rögtön két kövér verzét. GTA San Andreas fanok különösen szeretni fogják a Legendákat.

[vembed youtube=”FzeZ6EJuu6E” ]

Wanted Razo – Birodalmat építek

Razo kivételesen nem fenyíti szét az arcunkat új klipjében, hanem, az eddig tőle megszokottnál jóval cizelláltabb bíten anekdotázgat. Megtudhatjuk tőle, hogy régen minden jobb volt, főleg a rap zene.

[vembed youtube=”mDyw-SpQUJk” ]

Baba Aziz – Tiltsál Föl

Baba egyik future RnB dala kapott ezúttal vizuált, méghozzá Miki357 rendezésében, thaiföldi háttérrel. Aki kíváncsi volt milyen lenne Drake, ha Budán nőtt volna fel, most megtudhatja.

[vembed youtube=”ZqomzG3V8QE” ]

Weszélyes Elemek – Dobta/Kill Video

Amolyan dupla klippel jelentkezett a Weszélyes Elemek párosa. Káló egy klasszik „kilencvenes” bítre löki, míg Gyurma egy újvonalas alapon garázdálkodik. Egy biztos, ezek a srácok még mindig a legmagasabb szinten kenik a rappet, bár a videózásban még van hova fejlődniük. 

[vembed youtube=”n3YKwVkLcMQ” ]

DZSIIZA X ENIEL X G-LEW – Vietnam

Több dolog sem stimmel ezzel a produkcióval kapcsolatban. Vajon miért Vietnam lett a címe? Kinek szól? Miért ilyen morcos Dzsiiza, Eniel és G-Lew? Még mielőtt lecsapnak 1v1-ben mindenkit, pörgessük meg gyorsan Youtube-on ezt a számot, hátha, attól megnyugszanak a kedélyek. Az mindenkinek jobb lenne.

[vembed youtube=”4JrHUEfVNb0″ ]

Rizkay, Tibbah – Beatmaking 21. (közr. Giajjenno)

A Mr.Bustával történő viharos szakítás után rögtön megnyílt az underground rap ódon kapuja az Ak26 előtt. Ezúttal Giajjenno ugrott be Rizkayhez, és Tibbához egy Beatmaking klipre, valószínűleg big boss, rapfather Busta Zsolti legnagyobb bosszúságára.

[vembed youtube=”TBT_z0MdIeQ” ]

FNT DAZE – Revolúció

Újabb hónap, újabb FNT klip az ingatlanban. A DAZE közreműködésével készült Revolució, az eddigieknél sokkal jobban kimunkált vizuált kapott. Meg is érdemli: a srácok nem spillázák túl, mégis real a cucc. És ezt mindenféle negatív felhang nélkül mondjuk.

[vembed youtube=”BFm-iCxIMUs” ]

TIRPA – A Vállalhatatlan 

Már a harmadik videót dobja ki a tavaly megjelent, A Vállalhatatlan című lemezéről Tirpa. Ezúttal a címadó trekk került sorra, sok újdonsággal viszont nem szembesülhettünk. Tirpa továbra sem akar jó képet festeni magáról, talán sosem talál nyugalmat már. Bár a harmadik verzéért akár feloldozást is nyerhet.

[vembed youtube=”Yp8pk29sTEM” ]

Antal – Én léplek át!

Hosszú idő után hallat magáról ismét Antal. Ahogy azt megszokhattuk tőle, ezúttal sem finomkodik, inkább egy könnyed mozdulattal átlép a rosszakarókon. Még mielőtt rajta lépne át bárki is. A klipet egyébként egyik legjobb barátja, Day lőtte.

[vembed youtube=”j4wNgTgqYyQ” ]

Loco x Bio x Sumér x Baljós – Express Flow

Győr egyik külvárosi utcájából jelentkezik be Loco, Bio, illetve Sumér egy koszos Baljós bíten. Az Express Flow „forgatása” közben a környéken lakók közül jópáran tuti értetlenül tekintgettek a rosszarcú, de valójában kimondottan jófej(ű) srácokra.

[vembed youtube=”hlN-yn7WFTQ” ]

PoeNick – Ez a zene prod. Faktor

Óriási szerencsénk van, hiszen Fakapoe és Nick Name elhozza nekünk a nagybetűs ZENÉT. Bennünk azért maradt némi kétség a hozománnyal kapcsolatban. Nem feltétlen győzött meg a srácok érvelése, hiába döngicsél Faktor instru alattuk. Loco ezúttal statisztaként tűnik fel a szettben.

[vembed youtube=”cro9QZDKKtQ” ]

Stephco x Gőz x Ryzo x Busa Pista x Ron x Mikee Mykanic feat. ZEFIL – Emlékezz!  

Dj Zefil január elején bekövetkezett tragikus halála sokkolta a hazai hiphop közeget. Hat emszí barát búcsúzik el a pécsi lemezlovastól Stephco felvezetésével, sok archív felvétel, na meg régi sztori kíséretében.

[vembed youtube=”_7eebB0KO4A” ]

Essemm – Kóbor kutyák

Nem az első – vélhetően nem is a utolsó videoklip látott napvilágot az állatok védelmében. Ezúttal Kapufornia üdvöskéje, Essemm szólal meg a jó ügy érdekében. Persze, egy büszke tacskó tulajdonostól el is várható. Ezzel speciel nincs (is) semmi gond. Essemm amúgy egy másik videót is debütált a hónapban, Tudod, hogy hol találsz címmel.

[vembed youtube=”bGSsI_EjLP0″ ]

Prex P.A.P – XXX

Prex P.A.P saját bevallása szerint egy fain vérű cigó rapper, tripla X című dalában pedig azt kívánja a trapet kritizálóknak, hogy égjen le a dzsójuk vége. Ebbe mondjuk még belegondolni is rossz.

[vembed youtube=”wVwhaknOQs0″ ]

PNT – Egyszer majd

Tóth Lehet rapper és a beatmaker Jászberényi László közös projektje, a PNT debütált. A vecsési páros a videóban nagyban gurulgat egy merciben, első dalukat pedig több stílusból gyúrták össze, hogy ne lehessen őket beskatulyázni. 

[vembed youtube=”e2xQzXUsbSw” ]

RICHE$ – OUTCAST

Szeretném megmutatni ,hogy itt van már nálunk Amerika!” – szól Riche$ figyelemfelkeltő és cseppet sem szerény bemutatkozása. Mi azért jobban örültünk volna, ha Magyarország lenne itt, tekintve, hogy be lett már bizonyítva, hogy magyarul is lehet ugyanezt csak kell hozzá egy kis szarkazmus.

[vembed youtube=”yoHXurzFmik” ]

Makeitblaze – $ok $ikert

Nagy dobásra készült MASTA’K a Mocskos Márkából. Nem jött össze. Makeitblaze néven átnyergelt a koccintósról a pezsgőre, az old schoolról meg a trapre. A rengeteg dislike helyettünk is mond valamit.

[vembed youtube=”wlFMEGKU5AQ” ]

A 2017-es év utolsó, decemberi szavazását Missh és a Roxtar nyerte. 2018 első legjobbja még várat magára. Vagyis rátok!

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés