Kövess minket

Hiphop

Ezekre a magyar hiphop klipekre lehetett bólogatni ’18 márciusában

Ha már alig kapsz levegőt a jóízlés határait bőven átlépő választási kampánytól, itt a lehetőség, hogy a semmitmondó szavakat jóféle magyar rappel öblítsd le. Választék (itt) van bőséggel.

Megosztva

Forrás:

Funktasztikus – Ízig-vérig

Felvette a nemlétező kesztyűt Funktasztikus a magyar rap – szerinte – kártékony elemei ellen. A SÉF, Flour Tomi, na meg a Hősök kapják a legtöbb oltást a teljes egészében Funk által készített, Ízig-vérig beef vidiben.

[vembed youtube=”YH7zWSmIw10″ ]

Spíler x MELON – SATIVAkság

Spíler a szakmában már oly ismerős szmokizenét rakott össze MELON alapjára, hogy a sok füst hatására még a hallgató anyjára is rányomul.

[vembed youtube=”Q7Eyf-Qltn4″ ]

ZöldRobotMajom – Elszánt a numera

Hála az égnek márciusban sem maradtunk ZRM klip nélkül. Amilyen Elszánt a numera, annyira magyar a duma, úgyhogy senkit se tévesszen meg a spanyolos kiejtés. Bár a hungaro-latino arcokat elnézve, lehet pont fordítva van az egész.

[vembed youtube=”oJC6umZH2d8″ ]

Golden Grasa – Sajnálom

Az aranyifjú tiszaújvárosi trapper, Golden Grasa folytatja a low budget klip vonalat, miközben a basszus még az előző „Fuss„-hoz képest is feljebb lett tekerve. 

[vembed youtube=”W3uuNDq2NjQ” ]

Fiatal Veteràn – Que Pasa

Tatabánya legfiatalabb veteránja újra a színen. Que Pasa – teszi fel a kérdést, bár a választ meg sem várva avat be minket a sötét hétköznapjaiba. Lazításképpen pedig lök néhányat kedvenc billiárdszalonjában.

[vembed youtube=”yO5U6wBi6ZY” ]

Mirino feat. Mr. Busta – Tony Soprano

A Busta X AK26 beef még a filmes gengszter Tony-kat is elérte. Az egyik sarokban Tony Montana, a másikban Tony Soprano. 

[vembed youtube=”BOn9_HdOtRQ” ]

Weszélyes Elemek – Select Video

Klasszikus, zongorával kísért bíten csúszik be a nyolcker legdinamikusabb párosa ehavi válogatásunkba. Gyurma és Káló fülbemászó refrénnel, plusz a tőlük már jól megszokott pengeéles sorokkal támad új klipjében, ami a Select Video fantázianéven fut.

[vembed youtube=”YNqpvS_4NFc” ]

Xiaoling – Még mindig

A dallamos nevű Xiaoling külföldön nyomul, ott keresi a pénzt meg az álmait, és onnan küldi a laza kis rapjeit haza. Méghozzá postafordultával, hiszen a múlt hónapban két klippel jelentkezett, álljon most itt a Még Mindig Dj Hoop utazós kis bítjére.

[vembed youtube=”ZFJQRcPIewg” ]

Essemm – A szakadék szélén

Essemm ott folytatja a témázgatást, ahol februárban abbahagyta. A szakadék szélén is osztja a láthatatlan ellenségét, miközben számonkéri, miért tűnt el az utcarap a magyar palletáról. Erről mondjuk őt is megkérdezhetnénk.

[vembed youtube=”npWEo85wIJg” ]

Random Trip feat. Barabás Lőrinc, MC Kemon – Perfect Harmony

Az idén kilencedik születésnapját ünneplő Random Trip csapata ezúttal a trombitás Barabás Lőrinccel, és az Irie Maffiás, karibi származású Mc Kemonnal szövetkezve hozott egy hangulatos imidzs vidit, Perfect Harmony címmel. Vigyázat, elvétve valódi hangszereket tartalmaz.

[vembed youtube=”llsbys_A3g0″ ]

Clán – Suli 

A dal tanulsága, hogy jobb nem beállva zenét írni, mert akkor ilyen lesz.

[vembed youtube=”Xe6FvY4YzvE” ]

Banga – Fekete csend ft. Chicheck & Dr Szeg

Dühös, politikától sem mentes trekit hozott össze Banga és a két közreműködője, Chicheck és Dr. Szeg. Az old school vibe minden képkockát átjárja, a graffitis falaktól, a hatalmas kabikon át, a stúdióban lekörmölt szöveg elrappelésééig. 

[vembed youtube=”Q7Nu6eTlTNQ” ]

W.E.S.Gotti x Wanted Razo – Fordul a kocka

A magyar rap egyik kemény legénye, W.E.S. Gotti behívta új száma refrénjébe a magyar rap másik kemény legényét, a Wantedes Razót. Rajtuk kívül is vannak még kemény legények a Fordul a kocka klipben, csak ők nem rappelnek. Vagy nem rappelnek elég keményen.

[vembed youtube=”96fHweNVzNA” ]

HŐSÖK – Kiskancsó

Márciusban kimondottan nagy felfordulást okozott a Hősök vérvörösben úszó vizuálja, ami a Kiskancsó című mondókához számhoz készült Virág Péter által. Eckü, és a pszeudó G-Eazy aka Mentha valakit nagyon olt Pixa elektro őrületén, bár sokan Funkot vizionálták a címszerepre, a skacok ezt később határozottan cáfolták.

[vembed youtube=”G1SFuzPIhvU” ]

Tikho – Kicsináltál

Szomorú hírről kell beszámoljunk nektek. Tikhót kicsinálta egy szétszolizott csajszi, ezt pedig egy kád mellett, netán egy fotelben kell a világ tudtára adnia az elkeseredett rappernek. Bor itt is van, igaz csak egy pohárral, így jobb híján azt passzolgatja egymásnak a hadakozó páros. Reméljük nem locsolták szét a tiptop fehér házikóban.

[vembed youtube=”CwfM7deHydY” ]

GEDDO- #BT

Fiatal barátunk, GEEDDO dubstep és trap vegyítésével tör utat magának az ismertség felé. A dal egyfajta Black Trap promóként is felfogható, ezt a riddim bulisorozatot takarja ugyanis a hashtag. A klipet nézve, komolyan aggódtunk egy két srác miatt, nehogy leszakodjon a feje a heves – már koreai szintű – rokkolás közben.

[vembed youtube=”sDRQsk_KYB4″ ]

Utcakultúra – Itt van a színen

Itt van a színen egy üveg bor, egy kanapé az Utcakultúra új, egy beállításos klipjében. Nem vitték túlzásba a rendezősdit a fiúk, mondhatnánk, low budget a cucc, de ez valójában no budget, hacsak a bor árát nem számítjuk bele az összköltségbe.

[vembed youtube=”ST0Fystw-_M” ]

LMEN PRALA – VENI VIDI VICI

Jött, látott és győzött LMEN PRALA az a pár hónap alatt, míg egyszerű halandóból M.o. trap Julius Caesar-a nem lett. Továbbra sem rossz az út, bár a mellény egyre nagyobb, de ez valahol a stílus velejárója, így (még) elnézzük neki.

[vembed youtube=”RkaQ4YlbMts” ]

Boxi – Még mindig

Hamisítatlan UG hangzás és képi világ köszön vissza Boxi, Még Mindig című klipjében. A fekete-fehér kockákon a rímek mellett spanok hada, némi füst és pia játssza a főszerepet, sőt, a nagy lazulgatásban még egy kis c-walkra is volt ideje valakinek a krúból.

[vembed youtube=”34dsWRjRi6Y” ]

Enájel – Egyedül

Nehéz pontosan kivenni, hogy mi zajlik ebben a droggal és szexszel átitatott R&B hatású dalban, de ha jól értelmezzük volt egy lány, akivel az előadó néha kavart, de ebben maga sem teljesen biztos, mert mindketten folyamatosan kivoltak, a végén a lány belehalt a sok szerbe, Enájel pedig egy feel good dalban dolgozta ezt fel, ami laza hullagyalázásnak is elmegy.

[vembed youtube=”D75TfktZMRo” ]

FNT – Pörgés

Ahogy azt már megszokhattuk tőle, ezúttal sem bonyolította túl a forgatást FNT. A Pörgésben rengeteg falfirka mellett záporoznak a rímek, továbbá egy tábla is feltűnik Schulweg felirattal. Ósuli.

[vembed youtube=”YgL74G7Jm_M” ]

DopeMan – 6 láb mélyen

Nas után jó nyolc évvel Dopeman is ráébredt, a hiphop bizony halott. A Kartel kegyvesztett tagja nem tud azonosulni a mai eseményekkel, továbbra is a régi sikereit sírja vissza. Teszi mindezt úgy, hogy a rap zene sosem látott népszerűségnek örvend napjainkban. Ettől persze ő még temetheti a műfajt, bár az időzítés nem feltétlen a legjobb az utolsó kenet feladásához.

[vembed youtube=”o9vG06jF3kk” ]

TSK X BARHX X KILO – Eredeti

Közös zenét dobott össze a keleti végekről ismert TSK, Barhkx, Kilo hármasa. Vegyes érzések kavarogtak bennünk a márciusi hóban bemutatott fejfori látványától, de a Hennessy aztán jól felmelegítette a fagyos hangulatunkat.

[vembed youtube=”ONl1xdgioTk” ]

Tribe vs Smoke Factory – Magyarország

Már javában a nyakunkon a választás, így nem meglepő módon politikai témájú rappel üzen a Fila Rap Jamekről ismert Tribe és cimbije, Smoke Factory egy kis pesti séta keretein belül. A szöveget hallgatva valószínűleg nem potenciális Fidesz szavazóknak készült a trek.

[vembed youtube=”gtjArF5Ssy0″ ]

Bio & Rascal – Előzetes

Ezúttal sem hazudtolta meg magát a győri illetőségű Bio, aki Rascallal dobott ki egy közöset márciusban. Az Előzetes magán viseli a Tha Ultimate Simperial Posse összes stílusjegyét: utca cucc oldschool köntösben, egyedi hangzással.

[vembed youtube=”YIBNF7NVrZY” ]

Szurok – A laborom

Egy pillanatra azt hittük, a Cartoon Network-ra tévedtünk a Youtube-on szörfözgetve, de persze erről egyáltalán nincs szó. Ez nem Dexter laboratóriuma, hanem Szuroké, aki pár év után tér vissza közénk kedvenc meséjének szereplőivel, és kissé Azára hajazó flow-val.

[vembed youtube=”IRzx6XYMXd0″ ]

St.Muerte – Keine Euro

Aki nem rémült halálra Orbán Vitya beköszönésétől a klip elején, az a magyar (pénztelen) valósággal találja magát szemben a St.Muerte új vizáljában, ami a Keine Euro című számukhoz készült Day és Jason Wankel szorgos kezei által.

[vembed youtube=”O0hzRmum8Vk” ]

LIL G x NEMAZALÁNY – Petőfi Sándor

Korábban aligha hittük volna, hogy egyszer Petőfi Sándor és Wiz Khalifa egy refrénben szerepel majd, de a nyíregyházi csaj duó ezt is összehozta (rengeteg megtekintés mellett) nekünk. Olyan az egész produkció, mintha az AK26 egy hirtelen ötlettől vezérelve lánynak operáltatta volna magát.

[vembed youtube=”9PxSD0I_Tks” ]

Wanted Razo – Lerágott csontok

Nem szeretnénk annak a csontnak a helyében lenni, amit Razo rág le. Ha a múlt hónapban azt írtuk kissé lágyult a srác a régi önmagához képest, ez most rögtön vissza is vonjuk a rengeteg fegyvert látva.

[vembed youtube=”jFkKFTh11Ws” ]

Februárban az AK26 kapta a legtöbb voksot a Blöffre, lent a márciusi legjobbra szavazhattok!

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés