Kövess minket

Hiphop

Ezekre a magyar rap klipekre lehetett bólogatni augusztusban

Ismételten bő volt a termés.

Megosztva

Forrás: Youtube

Eltelt egy hónap, így a júliusi szemlénk után megint nekiugrottunk, hogy összegyűjtsük nektek a legérdekesebb magyar rap videókat, hátha valamelyik elkerülte a figyelmeteket és a Youtube lejátszótokat is egyben. Megjelenésük dátuma szerint, időrendi sorrendben tálaljuk őket.

LOCO – Jöhetnek Ötletek

Augusztus első napján tette elérhetővé az ASAN Records rossz életű (ezt vegyétek jó értelemben) tagja, LOCO legújabb munkáját, a JÖHETNEK ÖTLETEK című videót. A klip csupán két perc hosszúságú – vagy rövidségű -, pedig simán elhallgatnánk tovább is a One-Shot bítre elkövetett okosítást. Ha jól figyeltek a magyar rap több prominens képviselője is felbukkan a képeken.

[vembed youtube=”YAzAdq7hSe0″ ]

Sör És Fű – Módszertan (ft. Nash)

Szintén az ASAN Records-ot képviseli ehavi listánkon a Sör És Fű csapata. A Módszertan speckó effektekkel felturbózott vizuált kapott, amiben a srácok a Slow Village-ből ismert Nash-el kiegészülve egy lepukkant buszban (?) fejtegetik a megfejthetetlent. A klipben a tartalom mellett az egy főre jutó napszemüvegek aránya is kimondottan magas.

[vembed youtube=”gl5_jSEBybI” ]

Funktasztikus – Dzsungel Boogie Woogie

Július egyik legviccesebb dobása mindenképpen Funktusztikus nevéhez fűződött, hogy aztán a borsodi rapper augusztusban egy, a fekete lyuknál is sötétebb cumót dobjon ki, ami a Dzsungel Boogie Woogie nevet kapta a keresztségben. A fekete-fehér videóban Funk finomarcú spanjai társaságában szórja szívmelengető sorait ránk. A szám egyébként A dzsungel krónikái sorozat első epizódja. Jöhet is a hasonlóan elvetemült folytatás!

[vembed youtube=”xS0vWhqniQM” ]

LMEN PRALA – HANINY

Következzen egy trap-videó, méghozzá egy kimondottan jó cucc, LMEN PRALA-tól. A (görög)tüzes HANINY valódi felüdülést nyújt a manapság napvilágot látó hasonló szerzemények között. A VHS minőségű trash vidit többszöri megtekintésre is bátran ajánljuk.

[vembed youtube=”qcqXddBPrlM” ]

TIRPA – A bukott bálvány

Az idei év egyik legjobban várt magyar rap albuma minden bizonnyal, Tirpa Vállalhatatlan korongja volt. Az augusztusban megjelent motyóról már a második klip jött ki, A BUKOTT BÁLVÁNY címmel. Az SCBP egyik oszlopa ismét hozzá a tőle megszokottat, vagyis cseppet sem finomkodik, de most magát, és ezzel együtt a rosszabbik énjét is pellengérre állítja. A klip egyébként nagyot megy, hamarosan átlépi a millió megtekintést Youtube-on.

[vembed youtube=”3f0BA7VQ-SU” ]

Rizkay, Tibbah – Beatmaking 17. (közr. Mc Kemon)

Már a tizenhetedik részénél jár Rizkay és Tibbah beatmaking sorozata, ezúttal az Irie Maffia tagja, Karibi Kemon aka. Mc Kemon állt a mikrofon elé, nagy örömünkre nem is kellett csalatkoznunk a végeredményben. A képkockákon az egykori NB1-es focista angolul nyomja a kimondottan erre a bítre írt szövegét, míg a győri duó hevesen üti-veri a MIDI-t a háttérben. Persze, azért egy rövidke társastánc is elfért a kőkemény munka közben.

[vembed youtube=”11ebi961XlA” ]

G Ras – A Lázadás Éve (Still D.R.E. riddim)

Szintén augusztus utolsó napjára időzítette, a szintén raszta G Ras A Lázadás Éve című videóját. Riddim Colony énekeseként is ismert Komáromy Gergő fő profilja nem a rappelés, de jelen esetben ebben is bizonyít, bár az igazat megvallva nálunk a refrén vitte a trekket, az meg ugyebár ének. A különböző civil megmozdulások állandó áldozata résztvevője egy politikai indulatoktól túlfűtött számot készített Dr. Dre klasszikus, Still D.R.E. instrujára. A klip egyébként egy tüntetésen forgott, ahol G Ras a vonulók között, mosollyal az arcán küldi el Orbán Vikit a francba, aki fiatal “sihederként” látható a videó elején. Kicsit meg is ijedtünk.

[vembed youtube=”mfqBHDCeM6I” ]

KILLA X WHITE – Dobd Fel

Ez pedig kimaradt a júliusból, olyan későn lett posztolva. Killa és White a pénzt számolgatják (szóban), és full edzőruhában tolják a rímeket egy kosárpályán. Francia rap fless.

[vembed youtube=”rZa6BkE2lQY” ]

Múlt hónapban is belecsempésztünk a cikk végére egy szavazást, ezúttal sem lesz ez másként! Júliusban – nem kis meglepetésünkre – Yang Merthen Vibes klipje lett a legjobb, a szavazatok felét besöpörve.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.