Kövess minket

Hiphop

Ezekre a magyar rap klipekre lehetett bólogatni decemberben

Leperegtek az év utolsó képkockái.

Megosztva

Forrás:

Az év első – helyesebben az utolsó – magyar rap klip kollekciójával érkezünk hozzátok. A 2017-es esztendőt lezáró pakk ez, a lehető legjobb szórakozást kívánjuk hozzá!

Bobafett – Nem van takarékon a kotorék SZeretet 2. rész: Protekt Janek

Végre megérkezett Bobafett legjobb barátja és állandó harcostársa, Janek, a tacskó számára írt eposzi hosszúságú költemény második darabja. Ebből megtudhatjuk miféle kalandok történtek a furcsa párossal az elmúlt tizennyolc hónapban, amióta eltűntek vigyázó szemeink elől. Tíz perces a szám, de minden sora arany.

[vembed youtube=”H-gsJkpYDHM” ]

Belga – Pia

A Belga egy csavarral egyszerre parodizálja ki a trap zenéket és ad görbe tükröt a dal címét adó nemzeti drogunkhoz, az alkoholhoz.

[vembed youtube=”aYdfqLABKVg” ]

Hősök – Remény

Pozítiv hangulatú klippel jelentkezett a Hősök decemberben. Eckü és Mentha soha össze nem gubancolódó locsolócsőként önt lelket minden embertársába. Majdnem el is hisszük nekik, hogy butaság lenne szomorkodni, hiszen mindig van Remény. De csak majdnem.

[vembed youtube=”Is0xLi5E-pI” ]

Sophie Hard – HORROR

Sophie monoton hangja egyfajta transzba juttatja a hallgatót, már ha sikerül túllépni a kissé modoros előadásmódon.

[vembed youtube=”0Dgd4ssNvCw” ]

Wanted Razo & Hunter – Vadász

A magyar rap kemény legénye, Wanted Razo hamisítatlan street videóban vág rendet, Vadász címmel, amiben – talán nem véletlenül -, Hunter a közreműködő.

[vembed youtube=”XU4wrlQ_IGQ” ]

St.Muerte – Bipoláris

Tatabányáról érkezik a St. Muerte fomáció a palletára. A csapat egy mexikói védőszentről, a kitaszítottak oltalmazójáról kapta nevét. A Bipoláris videóját Day lőtte a srácoknak, aki a rap mellett újabban a videózásban is próbálgatja szárnyait.

[vembed youtube=”QbsUB2Vdcyk” ]

Sör és Fű – Ember

A hónap közepén robbant a hír, miszerint a SÉF a jövőben Áts Feri nélkül nyomul tovább. Ennek megfelelően az Ember-ben már “csak” Imi és Laca tolja a szlenget rólunk, rólatok: a Homo sapiensről, illetve a létezés elviselhetetlen könnyűségéről.

[vembed youtube=”aBgvVyMttP0″ ]

Fiatal Veteràn – +, –

Az élet úgy pereg le, akár egy matekóra. Plusz meg mínusz minden szinten. Ugyanolyan kettőség ez, mint ha valakit Fiatal Veteránnak hívnak. Csak egy jótanács; egy olasz, és/vagy spanyol szótár erősen ajánlott a zene teljes megértéséhez. Hasta la vista!

[vembed youtube=”NjJfj39EviQ” ]

Deego a.k.a. Diggieman – Élj!

Szóló zenével jelentkezett az egyik Barbárfivér, Deego. Az Élj!-hez készült anyag nem csak tanácsokkal látja el a még élőket, hanem egy Győr városáról készült imidzs vidinek is beillene.

[vembed youtube=”TTSL8T6jj-k” ]

FNT – Szebb jövő

Úgy tűnik lassít a tempón FNT, aki októberben nem kevesebb, mint hat videót forgatott le, majd dobott fel Youtube-ra. Decemberben – talán az ünnepi készülődés miatt – csak egyre jutott ideje, de azt bátran ajánljuk mindenkinek, akár hatszori meghallgatásra is.

[vembed youtube=”es75O6NgC_g” ]

FÖLDALATTI MOZGALOM feat. D-FRESS – STAGE

A feltörekvő csapatok közül az egyik legkülönösebb a Földalatti Mozgalom brigádja. Eleve annyian vannak, hogy azt megszámlálni sem nagyon lehet, erre még egy közreműködőt is bevettek a buliba, D-FRESS személyében. A Stage meglepő módon a színpadról, továbbá annak ötméteres átmérőjű, közvetlen környezetéről szól.

[vembed youtube=”CJUOzjIMzsU” ]

Rawmatik – Nobody Ft. Reks, N.B.S. & DjTray

Magyar – amerikai koprodukcióban készült a dj-producer, Rawmatik legújabb dobása, Nobody címmel. Hallhatunk egy-egy verzét a tengerentúlon is nagy névnek számító Reks-től, az N.B.S. srácoktól, illetve egy kis karcot Dj Tray jóvoltából. A szám egyébként Rawmatik, The States vs. Rawmatik lemezén lesz megtalálható. Megjelenés februárban!

[vembed youtube=”h0pWryzAqUY” ]

Missh – Roxtar

Ha valaki kételkedett volna benne, most már biztosan tudja, Missh egy igazi Roxtar. Misi komoly evolúción ment keresztül, UG rappernek indult évekkel ezelőtt, mára már pop-trapben utazik, ám mégis rock sztárnak hívja magát. Persze tudjuk, az életviteléről van szó, kicsit mégis hiányoznak az ördögvillák, meg legalább egy torz gitár az összképből.

[vembed youtube=”TdjmFD43K7M” ]

SR Crew – Titkos

Tizenegy emszí hét percen keresztül titokzatoskodik egy Faktor bítre (teljes album itt hallgatható) a Secret Reality Crew posse trackjében. Semmi feszület, csupán tömény hiphop, megbolondítva néhány króm bombával, na meg urbánus pillanatképekkel.

[vembed youtube=”Ftgo1vwh8AE” ]

LMEN PRALA – ДОСВИДАНИЯ

Skrrt. Keleti nyitás. Skrrt.

Először gondban voltunk a sok cirill betű láttán a címben, de belehallgatva LMEN PRALA új – az eddigieknél valamivel dallamosabb zenéjébe – teljesen világossá vált, hogy emberünk búcsúzkodik. Méghozzá a gagyi arcoktól. Szóval mi mást mondhatnánk: Dasvidaniya. De szigorúan latin betűkkel.

[vembed youtube=”cMcApJhXAXU” ]

Baba Aziz – Te csak játszol 

Baba egy wavey trekivel tért vissza pár hónapos hallgatás után. Az összetört szív téma maradt, de ezúttal glxy adta hozzá az alapot. Még Bitcoinnal is lehet támogatni a projektet, ennél progresszívabb mondattal pedig nem is zárhattuk volna az évet.

[vembed youtube=”O6stSS8sR-o” ]

Novemberben ESSEMM és Fiatal Veterán fejére került a korona, lássuk decemberben ki volt a legjobb!

Szavazzatok!

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés