Kövess minket

Hiphop

Ezekre a magyar rap klipekre lehetett bólogatni júliusban

Kis magyar júliusi rap-klipszemle.

Megosztva

Forrás: Youtube

Valójában még alig kezdődött el, de már félúton jár a nyár, nem túl nagy örömünkre hőségriadókkal megszakítva lepörgött a július is. Ebben a hónapban készül talán a legtöbb klip az évben; gondoljunk csak a sokadik semmitmondó nyári dalra, netán a rádiók legújabb kedvenc szerelmes számára.

A magyar rap-szcéna is kimondottan termékeny az év ezen szakaszában, több videó indult hódító útjára a Youtube-on, most ezekből mutatunk néhányat megjelenésük szerint, időrendben haladva.

Weszélyes Elemek – Rozsdás Rákolló Km. ChrisCruz ,Kazy ,DeLaFresh

Július negyedikén landolt Káló és Gyurma legújabb klipje Rozsdás Rákolló címmel, amiben a srácok mellett egy-egy verzét ChrisCruz, Kazy és DeLafersh is tol. A videót egy lepukkant gyártelepen forgatták: a slepp a háttérben figyelget, míg pár graffiti tag pedig a falon. Igazi WE hangulat, pergetéssel és némi oltogatással nyakon öntve.

[vembed youtube=”AHlpbPIf9Tc” ]

4tress – Hangolj át

Egy nappal később, július ötödikén tette elérhetővé a Mocskos Márkából már ismert 4tress a legfrissebb szóló klipjét, a Hangolj átot. A videó elég minimálisra sikeredett, bár az üzenet azért így is átjön: lassítson le mindenki, lazaság és kúlság van, nem kell a felesleges stressz. Bőven elég a zene, meg némi lőre. A refrén kimondottan dallamos, 4tress -fura ezt leírni- jól énekel.

[vembed youtube=”_FMbMorRtdA” ]

Antal & Day – Nincs szükség ft. Bandezan

Csak egy napot ugrunk az időben; Antal & Day köszönti újra a népet Bandezannal karöltve. A Nincs szükségben nem először adják tudtunkra a skacok, hogy bizony a háttérhatalmak kényükre-kedvükre forgatgatják a világ kerekét, míg az emberek lassan már báboknak sem lesznek jók. Kissé koszos, kissé nyers, de nyáron nem árt az ilyesmi sem. Sőt! A klip végén Prodigy is feltűnik, ezért külön pirospont jár.

[vembed youtube=”2eNSzsOnGpI” ]

Gege -Az van közr. Stereo Kollektív, PoeNick, Peety, Zial, Bio, Duuz Banner

Gegének a hónap közepén a Beton Kempingen volt jelenése és ha már ott volt össze is rakott gyorsba’ egy posse trekket pár szintén ott kempelő arccal. A számban többen is megfejtik (inkább mindenki), hogyan kell(ene) tuti rappet nyomni, jó tanácsokkal szolgálva kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

[vembed youtube=”UrgU4YxgVlw” ]

Yang Merthen – Vibes

A gödöllői trap arc Yang Merthen első száma, a „Vibes” címéhez hűen hozza a cloud rap, chill trap hangulatot, kár, hogy a szövegből magából semmit sem értünk, és ezt már az elolvasása után mondjuk.

[vembed youtube=”KrCojwJJLzY” ]

Siska Finuccsi – Randewu (közr. Vörös Janka)

A végére maradt a legfrissebb és talán a legtöbb port kavaró klip, a Randewu Siska Finuccsitól. A szám tulajdonképpen egy szerelmi vallomás megzenésített változata, ami sokaknál kiverte a biztosítékot, mert Siska most nem küld el senkit az anyjába, hanem szimplán jól érzi magát a bőrében. A refrént a Hősökből ismert Vörös Janka énekli, azt nem tudjuk, hogy ő szerelmes éppen vagy sem.

[vembed youtube=”EW1L4YoEjJo” ]

…és, amit vétek kihagyni:

FankaDeli – Amikor nyáron km. Burai Krisztián, Emilio, Chili

A listáról nem volt szívünk lehagyni a rapperből nagymagyar konyhafilozófussá, majd úgy tűnik ismét raperré változó FankaDelit a listáról. Bármilyen meglepő, de készített egy tipik nyári dalocskát hajókázással, medencézéssel, és persze csajokkal. Semmi tanítás, sehol egy nagyröptű, világmegváltó gondolatfoszlány. Fura. Ferin kívül hallhatjuk a számban még Burai Krisztiánt, Emiliót és Chilit is. Továbbra is furcsa.

[vembed youtube=”hm7oiLEKs9k” ]

Funktasztikus: Boldog 125. születésnapot!

A cikk lezárásaként álljon itt egy valóban ötletes szösszenet Funktusztikus jóvoltából, aki a gyűlölt golyófejű, Rákosi Mátyás elvtárs-pajtás 125-ik szülinapjára írt egy kis köszöntőt. A fekete-fehér klipben Funk magyaros szettben, kaszával egy búzatábla közepén hadonászik miközben kedves szavakat hadar a nagyvezérről. Az ember már csak azt várja, hogy mikor bukkan fel a háttérben egy pisáló Rákosi.

[vembed youtube=”28K9pF5mMMc” ]

Szavazzatok! Melyik július legjobb klipje?


Melyik klip adja a legjobban?

Weszélyes Elemek – Rozsdás Rákolló Km. ChrisCruz ,Kazy ,DeLaFresh
4tress – Hangolj át
Antal & Day – Nincs szükség ft. Bandezan
Gege -Az van közr. Stereo Kollektív, PoeNick, Peety, Zial, Bio, Duuz Banner
Siska Finuccsi – Randewu (közr. Vörös Janka)
Yang Merthen – Vibes
FankaDeli – Amikor nyáron km. Burai Krisztián, Emilio, Chili
Funktasztikus: Boldog 125. születésnapot!

Poll Maker

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés