Kövess minket

Hiphop

Ezekre a magyar rap klipekre lehetett bólogatni novemberben

Soha rosszabb felhozatalt.

Megosztva

Forrás:

Ismételten lepörgött egy hónap, nincs is más dolgunk mint karácsonyi válogatások helyett rálesni november magyar rap klipjeire. Nem panaszkodhatunk, hála az égnek volt miből válogatni. A számok most is időrendi sorrendben követik egymást a listán.

Február – Köszönöm jól

Mindösszesen annyi változás történt az egykori Turha néven futó Februárral, hogy új klipjében nem Tatabánya lakótelepein locsolja a Hennesy-t, meg szórja a lét, hanem dubaji felhőkarcolókban teszi mindezt.

Köszöni jól van. Ha esetleg bárki másképp gondolta volna, az tévedett.

[vembed youtube=”Y3FIeRjaQxs” ]

Lmen Prala – 8

Augusztusban nagyon csíptük Lmen Prala első klipjét, a Haniny-t. Úgy tűnik, nem csak mi figyeltünk fel a Vámosmikolán nyomuló srácra, hiszen a trap vidi azóta már jócskán átlépte a 30 ezer megtekintést a ‘Tube-on, így – nagyon okosan – nem sokat váratott magára a folytatás. A 8 -hoz készült cucc pontosan illeszkedik az elődje nyomvonalába, és nem csak a címben lévő trash szócska miatt mondjuk ezt.

[vembed youtube=”AkLolQQbYPo” ]

Krúbi – Fogyassz Kábítószert Minden Nap

Habár nem teljesen hivatalos klip, inkább csak élő felvétel, de a feltörekvő Krúbi nagyon aktuális, sokszor épp aktuálpolitikai dolgokról rappel és rappelt is a Kikeltető nevű tehetségkutatón.

[vembed youtube=”1BPyqUb-I-g” ]

Tirpa  – Holtkor

Egy ördögi nőszemély, szétfolyt álomképek, sírásás, egy pentagram, tűz, gyertyák, na meg vámpírfogak mind-mind felbukkanak Tirpa új klipjében. Még mielőtt valaki megrökönyödve tárcsázná a legközelebbi parókia forródrótját, fontos megjegyezni, hogy a Holtkor nem valós eseményeken alapszik. Legalábbis nagyon reméljük.

[vembed youtube=”gIF4jwKUPLA” ]

Essemm – Ez nem egy verseny ft. Fiatal Veterán

Essemm mostanában egyre több közreműködéssel jelentkezik. A Nevenincs krú és Lazy után most Fiatal Veterán, és egy fekete Merga ablakából kikandikáló, vélhetően női láb mellett tűnik fel új klipjében. Ez nem egy verseny mondják mindketten, persze könnyű nekik, ők már akkor nyertek, mikor más még nem is veszített.

[vembed youtube=”Wrb1oqTifW0″ ]

Kripton & P’ Da Boomhead – Majd Hétfőtől

Egyesítette erőit az Authentic Beats-hez köthető beatmaker, P’ Da Boomhead és emszí, Kripton egy közös videóra. Kilencvenes évek sztíló, földalatti mezsgye, illetve O.D.B. összes mozdulata egy helyen. Ráadásul pont hétfő van!

[vembed youtube=”w3eUCU1uW7A” ]

Animal Cannibals – Vissza!

Ricsipí és Qka Mc nem hajlandó felnőni. Főbűnük, a Takarítónő óta eltelt majd’ 30 év, de ők továbbra is gyanúsan jókedvűek, és szinte csak mókáznak. Vagyis, dehogy! Bizony vannak olyan dolgok, amik még őket is kellemetlenül érintik. Például a múló idő. Ezt a problémakört járják körbe sokadjára, a Vissza! című számukhoz készült trükkös kis vizuálban.

[vembed youtube=”WiQZ7WhmxlQ” ]

DSP – Fekete tükör

Közel sem olyan aktív a DSP duója, mint pár évvel ezelőtt, de azért a srácok időről-időre kidobnak egy-egy videót, ami bőven hozza azt a bizonyos, elvárt szintet. Így van ez a legújabb klipjük esetében is. Ebben Dipa és Bom tart Fekete tükröt elénk, hogy még kontrasztosabban láthassuk a legújabb kor minden egyes viszontagságát és az emberi lélek elkorcsosulását. Nem éppen felemelő téma, de sajnos hiánycikk a piacon.

[vembed youtube=”88DqumLZYkA” ]

Sixfeet – Örök tél feat. Funktasztikus

Nem tudni mi lehetett a levegőben november harmincadikán, de bátran kinevezhetjük a magyar rap klipek világnapjának. Összesen négy videó jött ki gyors egymásutámban azon a csütörtökön!

Kezdjük a sort Funktasztikus és hazai hiphop közegen belül rengeteg indulatot szült, Kirakat Underground: Az állam által szponzorált rapszakma szerzőjének, Sixfeet-nek a kollabjával. Az ominózus videó óta „Hatláb” bloggerként is tevékenykedik. Nagyjából annyian fújnak már lassan rá, mint BAZ megye lordjára, de reméljük hamarosan lecsillapodnak az indulatok körülöttük.

[vembed youtube=”bYu_7OFUtqY” ]

Gege – KultúrTróger

Gege szinte minden hónapban vendégeskedik havi válogatásainkban. Novemberben rap ars poeticáját osztotta meg velünk, miközben régen látott, láthatatlan ellenségét teszi helyre, a KultúrTrógert. Képzavar ugyan, de a végére mégis őt ruházzák meg a legjobban.

[vembed youtube=”9aIDuPa-Y34″ ]

BANKOS x SÉF – Itt és Most

Egy lyrics videót dobott ki Bankos a Sőr És Fű csapatával karöltve, Itt és most címmel. Archív és mai képek laza egyvelege a Jojo Makasi „filmes” alapjára íródott cucc; a sokat látott Idő Ura és a fiatal brigád nagyszerűen kiegészítik egymást benne. Ezt valószínűleg nem csak mi érezzük így, hiszen immár nem az első közös motyójuk rakták össze együtt. És tutira nem is az utolsót.

[vembed youtube=”-zBkaxP6Mp8″ ]

Rizkay, Tibbah – Beatmaking 20

Meglepőt mert húzni Rizkay és Tibbah azzal, hogy a Gecigránátos múltját maga mögött hagyó, elnöki csemetévé avanzsáló, Fluor Filigránnal állt össze legfrissebb, huszadik Beatmaking-es produkciójára. A dolog még jól is elsülhetett volna; az instru pöpec, de valahogy mégsem áll össze a kép: mintha egy pszeudo Mikee Mykanic trillázna a képkockákon. A gesztusok, a punchlineok, továbbá még a flow is kimondottan rá hajaz. Persze lehet, hogy csak nekünk van botfülünk hozzá.

[vembed youtube=”ILO0LsY54mA” ]

Októberben, végsőkig kiélezett küzdelem után, Laza Laca vihette haza a képzeletbeli trófeát. Válasszátok meg november királyát, gyűljenek a szavazatok!

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés