Kövess minket

Hiphop

Ezekre a magyar rap klipekre lehetett bólogatni októberben

Rég nem látott aktivitás a kamerák kereszttüzében.

Megosztva

Forrás:

Nem is szeretnénk sokáig húzni az időt, hiszen ennyi magyar rap klipet eddig még nem volt szerencsénk megosztani veletek, mint most. Essünk is neki, induljon a szüret! A videók időrendi sorrendben következnek, ahogy azt már megszokhattátok.

MISSH – Utálóknak

Missh leültet minden hatert, hogy kicsit észbe kapjanak és jobban tiszteljék a hustle-t.

[vembed youtube=”To1IQI48lQk” ]

Bupino feat. Fluor – Budapest

Busa Pí és Zsolaa egy hangulatos dalban sorolja fel fővárosunk, Budapest összes szépségét, csupa pozitív vibe, na meg Flour Tomi egy helyen. Röviden ennyi az egész, csillezéshez tökéletes kis cumó, bár (halkan jegyezzük meg) ez már a nagyon sokadik variáció erre a témára.

[vembed youtube=”LDcoYOo7F5g” ]

FNT – Önkép

Nem kevesebb mint hat(!) videót dobott ki egyszerre Karcag nagy tehetsége, FNT az új lemezéről, a Kettős Látás korongról. Róla azt kell tudni, hogy fiatal kora ellenére a régi iskolát képviseli: ellentmondást nem tűrő, nyers stílusban tolja a rímeket, és ahogy a mellékelt ábra is mutatja, nem éppen fáradékony. A klipjei nem vagyonokból készülnek, mégis érdemes szánni egy kis időt a megtekintésükre, hátha még nem ismertétek volna FNT munkásságát.

[vembed youtube=”03MPpG886xk” ]

RÓQA X TINK – RÍMSUGÁRÚT

Olyan nyári lakótelepi fless köszön vissza RÓQA (SoulClap Budapest, Ethnofil DJ) és Tink (Mulató Aztékok, Slow Village) első közös videoklipjéből, hogy kis híján ránk borul tőle az egész panelház a hangos nevetgéléstől, amit a vicces képsorok váltanak ki a hetediken lakó Kovács Pistikéből. A vidi elkészültét egyébként a Cseh Tamás Program támogatta. A Panelproram ugyan nem, pedig a megnézése után valószínűleg mindenki a telepre költözne.

[vembed youtube=”FBPDjW501wo” ]

Laza Laca – Ha Erről Szól

Tulajdonképpen egy home videóval jelentkezett A Sör És Fű trió legaktívabb tagja, Laza Laca, aki az Erről Szól-ban lazán nyomja az ego rappet, de figyelmeztet is, hogy bár úgy tűnhet, hogy nagyképűsködik, valójában ez csak über lazaság, ami már szinte nem is evilági lazaság.

[vembed youtube=”n9JCjhDNptU” ]

Baba Aziz – Ármin Major

Aziz tesónk a „Lány, Nyár, ATM” című karibi Drake fless számával már rég belopta magát a szívünkbe, a legújabb vizuálja viszont mégsem ehhez, hanem a legelső dalához készül most el, főszerepben a címszereplő forró úriemberrel.

[vembed youtube=”sou7gVp1yzs” ]

Gege – BlaBla

Gege ismét a kormánypártot és annak holdudvarát vette célkeresztbe, BlaBla című klipjében. A viszonylag egyszerű vidiben egy tévékészülék játssza a főszerepet, amiben sorban tűnnek fel a honatyák, hogy egy picit jártassák a szájukat, helyesebben csak tátogjanak. Helyettük Gege nyomja a vakert, valamivel több értelemmel megspékelve, mint a keddi parlamenti üléseken azt megszokhattuk.

[vembed youtube=”qTxyGNB8334″ ]

Mikee Mykanic – Senkit

Senkit
címmel dobott ki egy hamisítatlan trap videót Mikee Mykanic, ami aztán rendesen fel is kavarta az állóvizet a vijjuminátus emszí körül. Bár Misi nem először próbálkozik az elektronikusabb vonalon -elég csak a pár éve megjelent, Tibbáhval elkövetett Most Busters lemezre gondolnunk-, mégis sokan nehezen emésztik meg a látottakat, hallottakat. Bár ez valószínűleg senkit sem érdekel.

[vembed youtube=”DBmQC2UajkU” ]

Rímbiózis – Mi az irány közr. Torzsa Gabriella, NB

Puzsér Róbert egyik kedvenc magyar rap kollektívája a Rímbiózis, akik egy poppos kis szösszenettel jelentkeztek októberben. Az animációs Mi az irány tele van életvezetési tanácsokkal, bár elvétve fájóan közhelyes, mégis vezet valahová: nem kizárt, hogy a zenetévék irányába

[vembed youtube=”9M0r0LsEj8s” ]

Dancshow – Micsinálszteitt?

Komolyan semmiképp sem kell venni ezt a Danielle Bregoli paródiát, de a trap beat Dancsó Péter alatt is üt, igaz a „Ha befingsz a kádba az nem lesz jacuzzi” típusú sorokat írhatta volna egy unatkozó ötödikes is.

[vembed youtube=”ybxIAtD9-1c” ]

Essemm x Nevenincs – Naplopó

A hónap végén dobta ki az ország leghallgatottabb rappere, Essemm új klipjét, Naplopó címmel. Betársultak mellé a Nevenicses srácok is egy röpke menőzésre, így összesen négyen mondhatják el magukról, hogy mennyire szarnak a világra, és minden másra.

Is.

[vembed youtube=”dkRaMOAICRw” ]

EGYPONTHAT – Égaváros Égablázis (album promo)

Cigizések tökéletes háttérzenéje lesz az Egyponthat következő, Égaváros Égablázis című lemeze, mely most egy füstös promóvideót kapott chill és csibész számokkal megtömve.

[vembed youtube=”NOjEiDHZKEw” ]

Rizkay, Tibbah – Beatmaking 19. (közr. Hősök)

Eckü születésnapján jelent meg az M-Squad soron következő beatmaking cucca, amiben így már nem is olyan meglepő módon a Hősök csapata kapott helyett egy ki időutazás erejéig.

[vembed youtube=”KhD3ZQI79MI” ]

Múlt hónapban az NKS közreműködésével készült beatmaking videó volt a nyerő 380 klikkel. Októberben ki volt az ász?

Szavazzatok, savazzatok!

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés