Kövess minket

Hiphop

Ezekre a magyar rap klipekre lehetett bólogatni szeptemberben

Itt van az ősz, itt van újra.

Megosztva

Forrás: Youtube

Ahogy az ősz beálltával -nagy bánatunkra- zuhanni kezdtek a celsiusok, úgy csappant meg az új magyar klipek száma a legnépszerűbb videómegosztón, a Youtube-on is. Következzenek a múlt havi pályaművek, szigorúan időrendi sorrendben!

Essemm – Siker

Másról sem vitáznak Essemm rajongói Tolnától egészen Baranyáig, mintsem hogy kiáll-e az esztergomi tűzben edzett rapfather, Mr. Busta bokszolni a kedvencük ellen. Ha valaha is összejön a bunyó, javasoljuk, azt kellene majd videóra venni, aztán alávágni egy számot, és kész az évtizedekig a Youtube legfelkapottabb magyar cuccai között szereplő klip. De addig is, itt van Essemm új klipje, a Siker.

Hogy miről szól? Találjátok ki!

[vembed youtube=”kvAr0rvE6qg” ]

NB – LOL

A napokban jelent meg a szentendrei kellemes hangú emszí, NB új lemeze, “Belépő EP” címmel. Ennek volt az előfutára a LOL videóklip, ami tulajdonképpen egy bulivonaton való önfeledt száguldozáshoz hasonlítható, kiskanálnyi társadalomkritikával megbolondítva.

Ja, és a klipben sokan szerepelnek. Nagyon sokan. Többen mint gondolnád.

[vembed youtube=”AuaOppdNCkM” ]

Stephco – Sarkcsillag feat. Rico x Smith

Ha eddig hiányoltad volna a magyar zenékből a talkbox nevű fodorlatos effektgépet, most Stepcho és spanjai jóvoltából megkapod! Még akkor is, ha Tupac California Love-ja után sikerült még azt is elfelejtetted, hogy egyáltalán létezik ez az ödögtől való szerkezet. A Sarkcsillag egyébként egy habkönnyű funky nóta, ennek megfelelően a csajoknál csak piából került több a képkockákra.

[vembed youtube=”xHUmok37zfo” ]

Miskovits – Veletek ft. Mat Diamond

Miskovits Marci második száma, a “Veletek” teljesen felvállaltan akarja kiszakítani a saját kis szeletét a new school rap vonalból, abból is inkább a poposabb Chris Brown vonalat képviselve. Autotune, pezsgőlocsolás, luxusvilla, és partiszövegek pipa, már csak a mérges “ne majmold Amerikát!” kommenteket kell legyűrnie a 21 éves Marcinak, az pedig itthon sose egyszerű.

[vembed youtube=”KnE8TiojEvA” ]

Mulató Aztékok – Balra Be

Ugyancsak egy EP-t dobott ki Balzac utca legjobb rapcsapata, a Mulató Aztékok is. Az “Előszoba EP” hét számot tartalmaz, ezek közül a Balra be kapott a hangulatához tökéletesen illiő absztrakt viuzált. Az animációk akár egy LSD trip foszlányai is lehetnének, persze anélkül, hogy bárki kellemetlenül érezné magát. Lazaság.

[vembed youtube=”Gz-WImtS80k” ]

Rizkay, Tibbah – Beatmaking 18. (közr. NKS)

Minden hónapra jut egy Tibbah és Rizkay beatmaking vidi, szeptemberben a 18-ik fejezet érkezett meg, méghozzá keménykötésben. Ebben az NKS duója pakolja a rímeket a ropogós győri bítre. A klip forgatókönyve mit sem változott az előzőekhez képest, csupán a szereplők mások. Persze, a stúdiózás közben készült felvételeket nem is Aranypálmában mérik, így a célnak tökéletesen megfelel.

[vembed youtube=”sbo9d3srWRM” ]

Luke Benz – A sorok romantikája

Végezetül következzen a Garage kiadó friss igazolása, Luke Benz. A feltűnően komoly srác előnyére szóljon, hogy nem követi a megszokott sémákat, bár egyelőre még várjuk az igazi kiugrást tőle. A sorok romantikája kissé talán monoton, kissé talán minimál, mégis érdemes megnézni, hiszen ennyi málnaszörpöt ritkán látni egy videóban, talán csak Tiv Tivy könyökösei után.

[vembed youtube=”UqwA6q2QyAE” ]

Augusztusban Tirpa klipje, “A bukott bálvány” vitte a prímet nálatok, összesen 170 szavazatot gyűjtve. Most is kíváncsiak vagyunk a véleményetekre, döntsétek el Ti, hogy ki volt a legjobb szeptemberben! Ha pedig hiányoltok valakit, akkor jöhet kommentben!Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.