Kövess minket

Zene

Ezekre az előadókra szexelnek a legtöbbet az emberek egy friss Spotify-kutatás szerint

Megosztva

Hiánypótló kutatást végzett el a közelmúltban a Pour Moi: a női fehérneműgyártó cég a Spotify adatbázisában kutakodva azt vizsgálta, mi is szól a párok hálószobáiban amikor lekerül a textil, avagy melyik előadók melyik zenéire szeretkeznek a legtöbbet és a leggyakrabban az emberek. 

Mint a B&T írja, a kutatás során több mint 300 ezer dalt vettek górcső alá és számtalan lejátszási listát is átnyálaztak, hogy minél pontosabb képet tudjanak adni arról, hogy mit kapcsolnak be a szerelmesek egy-egy aktus előtt, ehhez a playlistek közt specifikusan a „date night”, „getting it on”, „sex playlist” és „Netflix and chill” név alatt futókat keresték. 

Forrás:

Az adatok azt mutatták, hogy Jeremih Lil Wayne-nel és Natasha Mosley-val közös, 2013-as szerzeménye, az All The Time a legtöbbet pörgetett track szex mellé, nem is annyira meglepő módon, lévén, hogy egy igencsak explicit, lassú folyású és fülledt hangulatú számról van szó. Emellett újfent igazolást nyert az az egyértelmű és cáfolhatatlan tény, hogy a túlfűtött és forró R&B műfaj egyik, ha nem legikonikusabb modern alakja, The Weeknd továbbra is a szex-zene királya, ő a dalokat összesítő lista tíz helyéből egyenesen ötöt be is húzott magának olyan slágereivel, mint az Often, az Earned  It, a Wicked Games, a The Hills és a Call Out My Name, de Bryson Tiller abszolút szex-kompatibilis Don’t-ja is megszerezte a hatodik helyet.

A dalok többsége a 2010-es évekből származik, bár a listára felfért Jeremih Birthday Sex című szerzeménye és Trey Songz Neighbours Know My Name-je is, mindkettő a kétezres évek végéről, és ott van Ginuwine Pony-ja, ami még a ’90-es években született.

A szex közben legtöbbet hallgatott dalok

 1. Jeremih – All The Time
 2. The Weeknd – Often
 3. The Weeknd – Earned It
 4. Jeremih – Birthday Sex
 5. Trey Songz – Neighbors Know My Name
 6. Bryson Tiller – Don’t
 7. The Weeknd – Wicked Games
 8. Trey Songz – Slow Motion
 9. Ginuwine – Pony
 10. = The Weeknd – The Hills
 1. = The Weeknd – Call Out My Name

A legérdekesebb talán mégis a szex közben leggyakrabban hallgatott előadók listája, amit magasan The Weeknd vezet, a kanadai fenomén fölényét mutatja, hogy kétszer gyakrabban fordul elő egy-egy szeretkezős playlisten, mint Trey Songz, aki a dobogó második fokán áll. Ugyanúgy jól látható az R&B dominanciája, és az is, hogy női artistokat kevesebbet pörgetnek a nászéjszakán, hisz csupán Rihanna és Beyoncé tudott bekerülni a top 10-be. Usher a harmadik, tőle nem sokkal lemaradva Drake, akinek OVO-társa, PARTYNEXTDOOR zárja a tízes brigádot, aminek még Miguel és Jeremih is tagja lett.

A szex közben legtöbbet hallgatott előadók

 1. The Weeknd
 2. Trey Songz
 3. Usher
 4. Drake
 5. Jeremih
 6. Rihanna
 7. Beyoncé
 8. Miguel
 9. Two Feet
 10. PARTYNEXTDOOR

[twitter]https://twitter.com/chartdata/status/1274026658169749505[/twitter]

Tekintve, hogy a karantén miatt sok pár egymástól elszeparálódva kellett hogy éljen, a kutatás az önkielégítés mellé dukáló trackekre és zenészekre is kitért. A Pour Moi ehhez több mint 20 ezer, „touching myself”, „solo sex” és „masturbation playlist” nevű lejátszási listát analizált, így stílszerűen a  Divinyls által jegyzett I Touch Myself kapta az aranyérmet, ő utána jött Rihanna a Sex With Me-vel és Hailee Steinfeld a Love Myselffel. Joji melankolikus Slow Dancing In The Darkját is sokan kedvelik, Daniel Caesar és Kali Uchis Get You-jával egyetemben, nagy meglepetésünkre pedig még a Red Hot Chilli Peppers nevét is viszontláthatjuk ebben a gyűjtésben. The Weeknd szenvedélyes zenéi úgy látszik, hogy az önkielégítéshez is passzolnak, mivel Abel itt is képes volt három helyet befoglalni. 

Önkielégítés közben legtöbbet hallgatott dalok

 1. Divinyls – I Touch Myself
 2. Rihanna – Sex With Me
 3. Hailee Steinfeld – Love Myself
 4. = The Weeknd – Call Out My Name
 1. = The Weeknd – Often
 2. Joji – SLOW DANCING IN THE DARK
 3. Daniel Caesar – Get You (feat. Kali Uchis)
 4. The Weeknd – Earned It
 5. = a-ha – Take on Me
 6. = Tears For Fears – Everybody Wants To Rule The World
 7. Red Hot Chili Peppers – Under the Bridge
 8. Nicki Minaj – Feeling Myself

A legjobb, legsokszínűbb és talán legmeglepőbb lista kétség kívül a maszturbálás mellé legtöbbet hallgatott előadók gyűjteménye: az annyira nem meghökkentő, hogy The Weeknd itt is vezet, az viszont annál inkább, hogy a Green Day, a RHCP (ismét) és Johann Sebastian Bach (!!!) neve is itt szerepel. A zeneszerzőnek szépen maga mögé sikerült utasítania Kanye Westet és a listákon szépen szereplő Drake-t is, nem hiába, a barokk még mindig tarol, egy jó D-moll toccata és fúga pedig csak elegánsabb a Bound 2-nál vagy a Hotline Blingnél egy orgazmus mellé.

Önkielégítés közben legtöbbet hallgatott előadók

 1. The Weeknd
 2. Divinyls
 3. Post Malone
 4. Red Hot Chili Peppers
 5. Johann Sebastian Bach
 6. Drake
 7. Kanye West
 8. Rihanna
 9. Lana Del Rey
 10. Green Day

Maria Ryan, a Pour Moi marketingigazgatója egyébként a következő üzenetet mellékelte a kutatáshoz: „Tisztában vagyunk vele, hogy a karantén időszaka meglehetősen nehéz volt azon párok számára, akik buja és csábító atmoszférát szerettek volna teremteni maguknak. Reméljük, hogy kutatásunk egyszerre tud felvilágosító hatású és szórakoztató is lenni számukra.”

A cikk borítójához használt sablonkép forrása: Self.com

(B&T)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés