Kövess minket

Stílus

Ezért meditálj mindennap

Egyszerű mozdulatsor, ami sokat segít.

Megosztva

meditacio
Fotó: Getty / iStock

Ha egyetlen egészséges dolgot, mozdulatsort csinálsz minden reggel, már is segítesz egy kicsit a szervezetednek helyreállni és feltöltődni. Nincs szükséged hozzá semmire, mindössze csak 10 perc nyugalomra. Hogy ez miért jó?

Egész nap más lesz a légzésed

Te is biztos észrevetted már, hogy egész nap dolgozol, meg se állsz, határidős melókra készülsz, prezentációkat gyártasz, vagy éppen ide-oda szaladgálsz és még arra sem volt időd, hogy vegyél egy hatalmas levegőt. Ha ezzel kezded a napodat, 10 percig csak ülsz, meditálsz és lélegzel, sokkal nyugodtabban és kiegyensúlyozottabban indulsz a munkába. Ezek a mély lélegzetek javítják az állóképességed és tiszta fejjel tudsz majd döntéseket hozni.

Kényeztetés a testednek

Tudjuk, nehéz 10 percig mozdulatlanul ülni és csak a légzésedre figyelni, de sok gyakorlással elérheted a tökéletes nyugalmi állapotot. Úgyis egész nap mások problémáira figyelsz, reggel ez a 10 perc legyen, amikor csak magaddal törődsz.

Reggeli beállítás

A testünk úgy működik, mint egy nagyon összetett gép. Ha reggel elvégzed a megfelelő beállításokat, egész nap hálás lesz azért, amiért odafigyelsz rá. Nem csak délelőtt, de délután is pörögni fogsz! Mindössze annyi a dolgod, hogy pozitívan indulsz el otthonról egy kis meditálás után. Ennyit megtehetsz magadért, nem?

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük