Kövess minket

Hiphop

Famous Dex és Kodak Black véleménye a ’90-es évek rappereiről nem is lehetne távolabb egymástól

Egy generáció, két teljesen más felfogás.

Megosztva

Forrás:

Habár egy generációt képviselnek, Famous Dex és Kodak Black nagyon mást gondolnak az őket megelőző emszíkről.

A folyamatosan bajba kerülő Kodak a napokban Instán szállt be az “old school vs. new school” rapperek eposzi küzdelmébe, méghozzá szövegírói fronton. Troll posztjában egy ’98-as JAY-Z dal, a DMX üvöltözéseivel megtámogatott Money, Cash, Hoes refrénjét hasonlította össze a 2016-os “Can I” című számának soraival. Hov rímeit ugróiskolás szarnak minősítette, és habár a brooklyni rapper tényleg csak a címben szereplő “pénz, lé, ribancok” triumvirátust ismételgeti, ez közel sem reprezentálja a teljes életművét, és ezt talán Kodak is jól tudja, tuti kaján vigyorral figyelte a rázúduló sok hate kommentet. Aki gyerekes szurkálódás helyett összeszedettebb gondolatokat szeretne olvasni az új vs. régi vitáról az inkább olvassa el 21 Savage vagy Schoolboy Q korábbi kiakadását.

[instagram]BcnNLmhHw-u[/instagram]
Eközben Famous Dex Kanadában vallott szerelmet a ’90-es évek rappereinek. A hiperaktív fiatal rapper a Montreality nevű csatornának adott épp interjút, mikor feljött a “hiphop evolúciója”, mint kérdés. Dex azonnal tisztázni akarta a helyzetet: “Ha nincs Nas, nem lett volna Dexter sem.” De itt nem állt le, hisz hozzátette, hogy ha nem tiszteled az OG rappereket, akkor baszódj meg. “Tisztelned kell Snoop-ot, Ice Cube-ot, a Wu Tang-et, Mobb Deep, Method Man, Redman, csak a tényeket mondom.” 

Mindemellett azt gondolja, hogy a hiphop jelenleg nem is lehetne egészségesebb állapotban, szimplán az új arcok más hangulatot közvetítenek, egyfajta bulizenét. 

“Imádom a hiphop történéseket jelenleg, annyira király és gyönyörű. JAY-Z visszatér egy olyan albummal, mint a 4:44, érted a legenda visszatér. Az újhullámos arcok tele vannak energiával, és sok embernek nincs arra ideje, hogy akár egy JAY-Z számot végighallgasson, de ha igazi zenét akarsz hallani, akkor ott van a 4:44, a DAMN., vagy hallgass egy kis Nas-t. Ha csak szórakozni akarsz és felpörögni, akkor hallgass engem, Lil Pumpot, Uzi-t, vagy Cardi B-t.”

[vembed youtube=”DN4AI-JsRZg” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.