Kövess minket

Bulvár

FankaDeli szerint Dé:Nash a magyargyűlöletével sikeres az egyetemisták körében

Megosztva

Forrás: YouTube / Mozaik Kör

Az ELTE és a PPKE joghallgatói által alapított Mozaik Kör egy kerekasztal-beszélgetésre hívta Kőházy „FankaDeli” Ferenc rappert és Molnár „noÁr” Áron színészt / zenészt és a noÁr Mozgalom aktivistáját. Közös bennük, hogy mindketten szeretnek társadalmi ügyekkel foglalkozni a saját dalaikban, és aktívan szólnak hozzá közéleti témákhoz, teszik mindezt merőben eltérő világnézettel. Leegyszerűsítve mondhatnánk azt is, hogy a politikai spektrum két ellentetés oldalát képviselik.

Talán nem nagy spoiler, hogy a feldobott témákban nagyrészt nem értettek egyet, többek közt szóba jött az SZFE, a koronavírus, a magyarság, a család fogalma, Eszenyi Enikő, Nagy Feró vagy épp a pozsonyi csata is.

A beszélgetés egy pontján egy nézői kérdésre felmerült Mr. Busta neve is, akinek a munkájához noÁr csak annyit fűzött hozzá, hogy neki a Busta féle zenék csak megerősítést adnak, hogy folytatnia kell a noÁr mozgalomban elkezdett munkáját, mert ilyen alacsonyan van a közbeszéd szintje. Fanka hasonlóan vélekedett az RTM vezetőjéről, elmondása szerint ő anno szólt is Bustának, hogy „etikailag rossz irányba megy”, de a rapper csak bedühödött a kritikáktól, és a következő klipjében egy FankaDeli hasonmás szerepelt a videójában, egyfajta üzenetként. Szerinte Mr. Busta csak egy jelenség, és az újabb előadók „rálicitálnak” Busta durvaságára, de ő inkább a népnevelésben hisz. Végül ezzel a magvas gondolattal zárta a monológot:

„Ott tartunk, hogy egy Dé:nash a magyargyűlöletével, a Krúbi meg a kit-hogy dug meg számaival, elképesztően megy az egyetemisták köreiben. (…) Bármikor visszamennék 20 évvel ezelőttre, mert annyit romlott a helyzet”.

Alább nézhető a teljes vita.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés