Kövess minket

Aztaa

Fedezd fel a Cosa Nostra varázslatos világát; maffiatúrákat indít egy szicíliai utazási iroda

Felháborodást váltott ki Olaszországban, hogy a hírhedt szicíliai maffia, a Cosa Nostra „varázslatos világának felfedezésére” invitál kuncsaftokat egy utazási iroda a szicíliai Trapaniban.

Megosztva

Forrás:

„A látogatókat elvisszük a legérdekesebb és legismertebb helyekre, amelyek a maffiához köthetők” – olvasható a honlapon. A túrákat ajánló videó egy lövöldözéssel kezdődik.

A maffia világa egyáltalán nem varázslatos, hanem visszataszító – reagált Maria Falcone, a szervezett bűnözés által 1992-ben meggyilkolt államügyész, Giovanni Falcone testvére.

A sziget nyugati részén fekvő város polgármestere, Vito Damiani felszólította az ügyészséget, hogy blokkolja az utazási iroda honlapját, mert a maffiatúrák „az áldozatok és hozzátartozók arculcsapását jelentik”.

Az utazási iroda vezetője, Gianni Grillo megpróbálta védelmébe venni a szokatlan kínálatot, mondván, hogy a túrák segítségével a Cosa Nostra-jelenséget akarják „elmagyarázni” a turistáknak.
A fél- vagy egésznapos túrák kötelező jelleggel magukba foglalnak egy látogatást a Trapanitól mintegy húsz kilométerre fekvő Salemibe, az ottani Maffiamúzeumba. Fel lehet keresni a leghírhedtebb maffiavezérek szülőhelyét, mint például Corleonét, amely Toto Riina és Bernardo Provenzano fellegvára volt, vagy Castelvetranót, a Cosa Nostra jelenlegi vezetőjének tartott Matteo Messina Denaro városa.

Két éve az okozott botrányt, hogy Angelo Provenzanót, a Cosa Nostra egykori első számú vezetője, Bernardo Provenzanónak a fiát kérték fel arra, tartson előadásokat amerikai turistáknak a maffiáról. A 41 éves férfi egyebek között arról beszélt a turistáknak, milyen volt az élet apjával, aki több mint 40 éven át bujkált az igazságszolgáltatás elől.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés