Kövess minket

Aztaa

Fedezd fel Hollandiát egy hétvége alatt!

Kimozdulnál egy kicsit a nagyvárosi forgatagból? Válaszd úti célnak Hollandiát – a szélmalmok, a tulipánok és a bringák országát!

Megosztva

Hollandiába eljutni Budapestről fapados repülővel gyorsabb, mint gondolnánk. A repülő nem Amszterdamban landol, azonban ennek köszönhetően, aki egy holland hétvégére adja fejét, még Eindhovent is megnézheti. Eindhoven repteréről a város központjába tömegközlekedéssel 20 perc alatt lehet eljutni, melynek ára mindössze csak pár euróba kerül. A busz a vasút- és buszállomásra érkezik meg, amelynek parkolójában a turistákat a kerékpárok látványa fogadja. Amennyiben a reggeli órákban érkezünk szemtanúi lehetünk a város ébredésének.

Térjünk be egy kávéra, reggelizzünk egy bagelt, majd fedezzük fel a várost. Azért, hogy eltévedünk, nem kell aggódnunk, mert a Wi-Fi szinte mindenhol fogható, viszont azért, hogy egy biciklis el ne üssön, arra nagyon oda kell figyelnünk. Eindhoven egy kicsi, ám nagyon hangulatos holland város kis utcákkal, és a temérdek coffeeshoppal. Ha sok időnk van, akkor látogassunk el a Philips múzeumba vagy üljünk ki a De Blob elé képeslapokat írni. Már csak a feeling kedvéért érdemes bekacsintani egy-két coffeeshopban is, ahol a jó hangulatról a legálisan fogyasztható marihuána gondoskodik. Miután bejártuk a várost és szuvenírjeinket is beszereztük, irány a vasútállomás! 

Amennyiben egyenesen Amszterdamba szeretnénk menni, akkor már előre érdemes jegyet váltani a reptéri transzferre. Abban az esetben, ha megnéznénk Eindhovent, akkor a legjobb vonattal továbbhaladni. A menetidő Amszterdamba körülbelül egy óra, de a kényelmes, kétszintes Inter City vonatoknak köszönhetően igazán kellemesen telik. Útközben gyönyörködhetünk a tájban, sőt a fűben olykor feltűnik néhány legelésző állat is.

Amszterdam turistaparadicsomába érkezve azt javasoljuk, hogy elsőként a híres Amszterdam betűket vedd célba, hiszen addig, míg elsétálsz addig, lényegében a várost is megnézed. A betűknél – mely  a Rijksmuseum mellett találhatók – nagyon nehéz képet készíteni, ezért ha feladod a jó fotóért vívott harcot, akkor sétálj egyet a múzeum kertjében, vagy térj be a Van Gogh Múzeumba. Amszterdam jellegzetes csatornáiról, bringáiról és a kis utcákon rengeteg coffeshop is megbújik. Szinte minden sarkon található egy sajtműhely, ezért ne felejtsd el megkóstolni a kiváló holland sajtokat sem. Végül, de nem utolsósorban, ha időd és az időjárás engedi, akkor pattanj bringára és hajts le a kikötőbe, visszafelé pedig szerezz be egy Amstelt és élvezd a holland fővárost!

[gembed G=hollandia]

Fotók: Bagi Alexandra
Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés