Kövess minket

Aztaa

Fél évig házi őrizetben marad a kanadai férfi, aki 149 gyermek büszke apukája és 24 nő szerető férje

Van, aki bezzeg eggyel sem bír.

Megosztva

Forrás:

Fél év házi őrizetre, illetve 150 óra közösségi munkára ítélte Winston Blackmore-t British Columbia állam legfelsőbb bírósága, miután bűnősnek találták poligámia vádjában. A 61 éves férfinek 24 felesége van, közülük kilencen még a 18-ik életévüket sem töltötték be, míg négyen nem múltak el 15 esztendősek sem, amikor feleségül vette őket.

Blackmore összesen 149 gyermeket nemzett, egykor ő vezetett egy fundamentalista mormon egyházat, ahol nem csak engedélyezték a többnejűséget, hanem szinte kötelezővé tették azt. Kanada leghíresebb poligámistáját már 2009-ben vád alá helyezték, ám csak most kedden, kilenc évvel később mondták ki rá – a valljuk be, nem túl szigorú ítéletet. Nem egyedül ült azonban a vádlottak padján, ott volt mellette nagyszerű barátja és állandó harcostársa, az 54 éves James Oler is. Őt három hónapra ítélték, mivel „csak” öt felesége van jelen pillanatban. A páros valamikor együtt vezette a már említett egyházat.

Mindketten ártatlannak vallották magukat a procedúra alatt, sőt, még az ügyükben eljáró bírónő is elismerte, hogy a két férfi amúgy törvénytisztelő polgárként éli mindennapjait, de életmódjukon feltétlen változtatniuk kell. Erre azonban egyikőjük sem hajlandó – ennek már a családtagjaikkal színültig megtelt tárgyalóteremben hangot adtak, így az ügy jó eséllyel még évekig húzodhat.

Legutóbb egyébként 1890-ben (!!) ítéltek el valakit többnejűség miatt az észak-amerikai országban.

(Mirror)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés