Kövess minket

Zene

Felemelő, kicsit szektás hangulatban zajlott le Kanye West „Sunday Service” gospel performansza a Coachellán

Reggeli rendhagyó istentisztelet.

Megosztva

Forrás:

Még a line upot sem lehetett tudni január legelején az idei Coachella fesztiválra, de az már többször körbejárta a sajtót, hogy Kanye West visszamondta a főfellépői koncertjét, mivel a szervezők nem voltak hajlandóak egy hatalmas kupolát építeni a fesztivál közepére, csak az ő kedvéért. A különleges színpad miatt teljesen át kellett volna alakítani a feszt szerkezetét, több ezer WC-nek kellett volna új helyet találni, ez pedig annyi melóval járt volna, hogy inkább Ariana Grandé-nak adták az eredetileg Kanye-nak szánt főfellépői helyet.

Három hónappal később aztán ismét felmerült West neve a fesztivállal kapcsolatban, mint kiderült a Coachella és a rapper megállapodtak abban, hogy a feszt második vasárnapját az egyre több figyelmet kapó „Sunday Service” nevű gospel performansza fogja nyitni, reggel hatkor. A Sunday Service egyfajta istentisztelettel kevert zenés jammelés, ahol ugyanúgy elhangzanak gospelben feldolgozott Kanye West dalok, mint random feldolgozások, mindez persze Ye kreatív irányítása alatt.

Forrás:

A Coachella performansz egy külön erre a célre felhúzott műdombon zajlott, ide gyalogoltak fel a lila-rózsaszín ruhába öltözött zenészek, akik közül a nőknek extra hosszú műhajat adtak. A közönség egy elkerített részen nézte a néha szektás hangulatban zajló énekelgetést, tapsolgatást, rohangálást, miközben a másik oldalon a VIP vendégek flangáltak, kevésbé összenyomorítva, szabadon mozogva. A helyszínen volt Kid Cudi, Chance the Rapper, 2 Chainz, Lil Pump, Travis Scott, Teyana Taylor, és természetesen a teljes Kardashian família.

[vembed youtube=”J7IbZVhTuUU” ]A „szertartás” nagyrésze jammelős hangulatban zajlott, de nagyon sok Ye szám lett átdolgozva előadva, a teljesség igénye nélkül: Power, Father Stretch My Hands, Pt. 1, Fade, Lift Yourself, Otis, Ultralight Beam, Jesus Walks, és egy eddig sosem hallott dal, a „Water„. Összesen 25 dal hangzott el, feldolgozásokkal együtt.

[twitter]https://twitter.com/Genius/status/1120028105383534594[/twitter]
Kanye egy ponton konkrétan elsírta magát, miközben Kid Cudi és Chance nyugtatták. A set list vége felé pedig DMX imát mondott a közönségnek.

[vembed youtube=”1GaEPfe2EHg” ]
[instagram]Bwi29TvHfXS[/instagram]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés