Kövess minket

Stílus

Felfesthető fordított pipával, koszos zoknival és egyéb fura kiegészítőkkel érkezik Travis Scott új Nike cipője

Hamarosan a polcokon a friss Cactus Jack Air Max.

Megosztva

Forrás: cactustrailstradingco.com

Hosszas várakozás, pletykák és eltolt megjelenések után végre tényleg jön Travis Scott friss kollaborációja a Nike-val, amit az izgalmas, mi több furcsa apró részletek tesznek igazán érdekessé – mutatjuk mit várhatunk a május végi droptól. 

Számtalan modell sikeres piacra dobása után új lépőn dolgozott együtt a márka és a rapper, ami végül a Travis Scott x Nike Air Max 270 React “Cactus Trails” nevet kapta. Habár eredetileg, a legkorábbi találgatások alapján feketének hitték, a sneaker vajszínű, szürke és barna lesz egyben, apró narancssárga pipával és számos signature La Flame elemmel, mint például a Cactus Jack felirat a saroknál és a talpbetéten. Szokatlan elem, hogy az Air Max talprészét előre kosszal, egészen pontosan homokkal vonták be, ezzel is mintegy elmélyítve a lehordott cipő vibe-ot és a rodeós, sivatagi atmoszférát ami az előadó imidzsének alapja. 

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Külön érdekesség, hogy a fordított pipát – ami Travis korábbi Jordan 1-ján alapból ott volt – mi magunk festhetjük fel a cipőre (La Flame Air Force 1-jához speciel cserélhető pipák jártak), ehhez a vásárlók véletlenszerűen kaphatnak is stencilt, akinek nem jut, az pedig ingyen letöltheti a kollaborációhoz külön elkészített cactustrailstradingco.com oldalról, amiről szintén érdemes szót ejteni. 

A weblapon szereplő termékek egy adag iróniával igyekeznek rámutatni a merchandise biznisz visszásságaira és gyakran túltolt termékeire, így a direkt gagyira és régire megcsinált, az internet Exploreres őskorát idéző, minden elemében troll szájton a legrandomabb és legfurcsább dolgokat találjuk:

vásárolhatunk műbogarat, diákcsemegét igazi kaktuszdarabokkal, hangoskönyvet „Cactus Trails Escape” címmel, vadnyugati szőnyeget, gigantikus, nappalink díszítését szolgáló Cactus Jack sziklát (!), egy pakk májvacukrot öngyújtóval, egy összerakható, „Camp Buddy” nevű cowboyfigurát, hatalmas házikaktuszt, előre megrakott tüzet (!!!), egy életnagyságú, kartonból kivágott Mick Foley-t (Mick Foley 54 éves amerikai színész, aki a komikus Travis x Nike drop egyik arca – a szerk.), egy kosárpalánkot, ami elektromos porszívó is egyben (!!!!!) és egy pár már hordott, koszos Nike zoknit (!!!!!!!!). 

Forrás: cactustrailstradingco.com

Forrás: cactustrailstradingco.com

Forrás: cactustrailstradingco.com

Forrás: cactustrailstradingco.com

Fontos megjegyezni, hogy a kiegészítőként funkcionáló cuccok mindegyike (kivéve természetesen a ruhadarabokat) fiktív és létezésük – az oldallal egyetemben – kizárólag marketinghúzásként értékelhető, abból viszont csillagos ötös. A PR-stunt része, hogy Travis és csapata felkérte Brad Hall sneakervideóst, hogy mutassa be a Cactus Trails cipőt. Hallról egy korábbi cikkemben így írtam: görbe tükröt mutat az örökszűz, balfék irodai alkalmazottra emlékeztető Brad Hall, aki konszolidált outfitjeiben, sajátos stílusában figurázza ki az unboxingoló fashionvideósokat a kínosan viselkedő, monoton módon beszélő normcoreista és a megjelenésekre rögtön lecsapó sneakersznob szerepköreit váltogatva.”

[vembed youtube=”kPJDaY212UI” ] És Hall valóban ilyen, tehát az ironikus hangvétel ismét hibátlanul tud érvényesülni, pláne a Travisszel készített 5 kérdéses interjúja során, amit igen fura élmény nézni, de hát pont ez a cél. A normie szerepet kimaxoló Brad emellett megmutatja, miként tudjuk felfújni a fordított irányú Swoosh-t (Nike pipa – a szerk.) a lépőkre, és még a drophoz érkező ruhadarabokat is felpróbálja. 

Így van, ugyanis nem csak cipőkkel rukkol elő a Nike és La Flame, hanem egy melegítőszett kapszulakollekcióval is, ami konkrétan egy pólót egy pulcsit és egy nadrágot takar. Ezek mindegyike el van látva zsebecskékkel és cipzározható tartókkal, mintha kisebb méretű övtáskák lennének a göncökre illesztve – talán ezek miatt, talán nem, mindenesetre Hall elmondása szerint a ruhák elég súlyosak. 

Forrás: Nike

Forrás: Nike

Forrás: Nike

Forrás: Nike

A drop különlegessége még, hogy family sizingban érkezik, tehát a cipőkből lesznek gyermekméretek is, ezért is lehet, hogy Travis lányát, Stormi Webstert már láthattuk ezekben szaladgálni Kylie Jenner valamelyik sztorijában vagy posztjában. A mini lépők és az azoknál eggyel nagyobbak egyébként annyiban térnek el a felnőtteknek szántaktól, hogy alapból is van rajtuk fordított pipa. 

Forrás: Instagram / @kyliejenner

Forrás:

Forrás:

Travis Scott x Nike Air Max 270 React “Cactus Trails” modellek most péntektől, vagyis május 29-étől érhetőek el online innen, innen és innen és a cactustrailstradingco.com-on és a Highsnobiety-n felsorolt üzletekben. A felnőtt méretű cipők ára 170 dollár, vagyis körülbelül 54 ezer forint lesz.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük