Kövess minket

Hiphop

Feloszlik Akkezdet Phiai

Újonc és Saiid húsz év után külön folytatja.

Megosztva

Forrás:

Feloszlik Akkezdet Phiai – jelentette be a budapesti hiphop duó a Facebook oldalán.

Saiid (Süveg Márk) és Újonc (Závada Péter) több mint húsz éven keresztül zenéltek együtt, hiphop zenéjük az egyik, ha nem a legintelligensebb volt a műfajban. 1996-ban álltak össze, akkor még Higher Tone Alliance néven. Először csak zeneszerzéssel foglalkoztak, fél év múlva angolul kezdtek el dalszöveget írni. Később úgy döntöttek, magyar nyelvre váltanak, így 1999-ben Akkezdet Phiai néven alakultak újjá. Ekkor olyan felvételek készültek, mint a később hivatalosan is megjelent albumon található Phasskivan, Tartsdmegatávot, Újítanék. Saiid többszörös slam poetry bajnok, Peti több kötetes költő és színpadi szerző. Összesen két nagylemezt jelentettek meg, 2003-ban a „Akkezdet” címűt, majd hét évvel később a „Kottazűr„-t, de mint búcsúposztjukban mondják, nekik mindig is a minőség és nem a mennyiség számított.

A duó utolsó posztjában nagyon sok mindenkinek megköszönte a közös munkát, segítséget, és támogatást, végül kiemelték, hogy külön azért tovább folytatják, Závada Petit megtaláljátok itt, Saiid pedig folytatja tovább a zenék és a szövegek írását, érkezik az első szóló matéria a közeljövőben, addig is találkozhattok vele és DJ Frequenttel a fellépéseken.

[fbpost]https://www.facebook.com/akkezdet/photos/a.10152347053519869/10157400556539869/[/fbpost][vembed youtube=”Opet6Hm1wzE” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés