Kövess minket

Elektronikus

Feloszlott a Daft Punk

Megosztva

28 évnyi közös zenélés után feloszlik a Daft Punk – jelentette be a francia elektronikus duó egy új videóban.

Az Electroma című filmjükből származó 8 perces videórészletben, melyet „Epilógus” címmel töltöttek fel a YouTube oldalukra, a két robotzenész egy sivatagban sétál, majd egyikük, Thomas Bangalter lemarad, ledobja magáról a Daft Punk feliratos dzsekit, és társa segítségével megsemmisíti önmagát. A DP másik fele, Guy-Manuel de Homem-Christo végül elsétál a naplementében, miután a képernyőn megjelenik az egyértelmű „gyászjelentés”: 1993-2021.

[vembed youtube=”DuDX6wNfjqc” ]A duó sajtósa, Kathryn Frazier a Pitchforknak megerősítette, hogy a Daft Punk valóban feloszlott, de indokot nem mondott, hogy miért.

A Daft Punk 1993-ban alakult meg Párizsban, Thomas Bangalter és Guy-Manuel de Homem-Christo által. A duó az akkoriban feltörekvőben lévő francia house stílus úttörői voltak, debütáló, 1997-es  Homework című albumuk pedig az elektronikus zene egyik modern klasszikusa lett, olyan slágerekkel, mint az “Around the World”, vagy a “Da Funk.

[vembed youtube=”mmi60Bd4jSs” ]2001-es Discovery című második lemezüktől kezdődően csak robotjelmezekben mutatkoztak, évekre előre meghatározva a duó vizuális identitását. A “One More Time” és a “Harder, Better, Faster, Stronger” slágereikkel átlépték az elektronikus zenei szcénában való ismertségüket, mainstream sikerekre szert téve, ami a harmadik, Human After All lemezükkel is folytatódott. A duó a 2010-es Tron film zenéjén is dolgozott, 2013-ban pedig egy kis stílusváltással tértek vissza Random Access Memories albumukkal, mely a disco és a funk elemeit ötvözte. Megasláger innen is lekerült, a Pharrell Williams által megtámogatott „Get Lucky” által.

[vembed youtube=”XkeIwhKIi84″ ]A duó nagyon ritkán turnézott, utoljára 2007-ben adtak koncertet.

A Daft Punk hatása bőven túlmutat az elektronikus zenei szcénán, többek közt olyan előadókkal dolgoztak együtt, mint Kanye West, vagy épp The Weeknd.

Alább lehet megnézni egyik utolsó rögzített fellépésüket.

[vembed youtube=”udvYSd2TIkg” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés