Kövess minket

Aztaa

Feltalálták a „másnaposságmentes alkoholt”?

És nem, nem az alkoholmentes sörre gondolunk.

Megosztva


Egy brit kutató kifejlesztett egy olyan szintetikus alkoholt, amellyel kiküszöbölhetőek az alkoholfogyasztás káros és kellemetlen hatásai, úgy mint a kontrollvesztés, az agresszió, a máj károsodása, és a másnapos tünetek: a fejfájás, kiszáradt száj vagy hányinger.

Megalkotója, David Nutt professzor „alconsynth” névre keresztelte el az italt, amely reményei szerint 2050-re teljesen felválthatja majd a hagyományos alkoholt. Kétféle fajtáját már széles körben tesztelik, az egyik teljesen íztelen, a másik kicsit kesernyés.

Az alcosynth lényege, hogy hatásában az alkoholhoz hasonló, eufóriát, felszabadultságot képes kiváltani az agyban, de közben nem káros az egészségre, és a professzor állítása szerint nem is addiktív. A bódulat pár órán át tart, és 4-5 ital után tetőzik, itt eléri a maximumát, így nem lehet vele átesni a ló túloldalára.

Nutt és az Imperial College of London csapata most az alcosynth fejlesztésén, tesztelésén dolgoznak, és reményeik szerint egy olyan helyettesítőt alkothatnak meg, mellyel a jövőben csökkenthetőek az alkoholhoz kapcsolódó egészségügyi problémák a népesség körében.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés